FNG en R&S bundelen de krachten.

FNG en R&S bundelen de krachten.

12/01/2016

Mechelen/Zoetermeer, 12 januari 2016 – FNG Group NV (FNG, Euronext Brussel Vrije Markt), het Belgische modehuis met verschillende modeconcepten (met oa. Fred & Ginger, CKS, Claudia Sträter, Expresso en Steps) en R&S Retail Group NV (R&S, Euronext Amsterdam), de holding boven Miss Etam, hebben besloten de krachten te bundelen en gaan op verschillende vlakken intensief samenwerken.

FNG telt vandaag meer dan 1800 medewerkers, heeft 365 eigen verkooppunten en meer dan 1500 multibrandstores die de FNG collecties verdelen. R&S Retail Group is sinds 2015 eigenaar van Miss Etam, welke een 100-tal verkooppunten heeft en meer dan 800 medewerkers telt. Samen realiseren beide bedrijven een omzet van ca. EUR 350mio.

imageFNG & Miss Etam: coöperatie creëert waarde
FNG heeft met een buy-and-build strategie de laatste jaren een brede portfolio van complementaire love brands ontwikkeld en opgebouwd. In een sterk veranderende en zich consoliderende markt is FNG uitgegroeid tot een sterke speler in de Benelux met meer dan EUR 250mio omzet. Net als R&S wil FNG waarde creëren met een no-nonsens aanpak door optimalisering van bedrijfsprocessen, door het benutten van synergiën en door een sterke nadruk op de omni-channel aanpak.

Miss Etam is nog geen jaar na de doorstart en enkele drastische stappen opnieuw een gezond bedrijf. Door een selectie in het aantal verkoopfilialen (van meer dan 180 naar een 100-tal) waarbij aangepaste huurcontracten zijn aangegaan en een herijking op het hoofdkantoor staat Miss Etam weer op de kaart als een van de grootste damesmodemerken in Nederland.
De sanering in winkels en overhead was onvermijdelijk, maar de kracht van het bedrijf schuilt in de band met de zeer trouwe klant die Miss Etam bezoekt, waar er – nota bene – meer dan 2 miljoen van zijn!

Beide bedrijven zien op verschillende vlakken opportuniteiten om in een intensieve samenwerking synergiën te realiseren. Operationeel hebben de bedrijven dan ook complementaire troeven.
Zo ontstond na de doorstart een samenwerking tussen Miss Etam en het productieplatform van FNG met eigen kantoren in Turkije, Indië en Hongkong. Miss Etam beschikt dan weer over een web-platform waarbij wekelijks 20% tot 25% van de omzet online gerealiseerd wordt.

ImageDieter Penninckx: “Om een succesvolle onderneming uit te bouwen in de fashion- en retail-wereld is het cruciaal om te beschikken over een portfolio aan complementaire merken enerzijds, zodat je flexibel kan inspelen in een snel veranderende markt, en schaal anderzijds, dit om maximaal van schaalvoordelen te kunnen genieten. De samenwerking met Miss Etam biedt op dit vlak vele kansen en mogelijkheden. Beide bedrijven zijn enthousiast om samen deze kansen maximaal te benutten. De winnaars van morgen maken vandaag strategische keuzes om zich te onderscheiden en hebben de daadkracht om deze keuzes te implementeren.”

Samen realiseren beide bedrijven een omzet van ca. EUR 350mio en stellen ze meer dan 2500 medewerkers te werk. Beide partijen onderzoeken of en hoe deze samenwerking op termijn verder kan uitgewerkt worden in een combinatie van beide bedrijven. Ook willen ze samen de rol van consolidator in de markt verder opnemen.

Voor meer info:
Dieter Penninckx – Managing director
FNG Group NV
Tel +32 497 52 87 15
dieter.penninckx@fng.eu

Rens van de Schoor – CEO
R&S Retail Group NV
Tel +31 88 322 59 03
rens@romanstern.com

Related News

17/05/2017
Afronding van de accountantscontrole van de finale jaarcijfers 2016 verwacht op 31 mei
Mechelen/Zoetermeer, 17 mei 2017, 23u00 - FNG N.V. (FNG, Euronext Amsterdam, voorheen R&S Retail Group N.V.) ("FNG") verwacht haar gecontroleerde jaarrekening en bestuursverslag over het boekjaar 2016 te publiceren op 31 mei 2017. Zoals eerder aangegeven, nam de conversie van de financiële informatie van verschillende bedrijfsonderdelen van de FNG groep van Belgische GAAP naar IFRS meer tijd in beslag dan initieel werd verwacht. Deze conversie is inmiddels nagenoeg afgerond, en FNG verwacht uiterlijk op 31 mei 2017 de accountantsverklaring te ontvangen op de jaarrekening en het bestuursverslag over het boekjaar 2016. Op dat moment zal FNG overgaan tot het oproepen...
22/04/2017
Publicatie Finale jaarcijfers FNG 2016 op 18 mei 2017
Mechelen/Zoetermeer, 22 april 2017, 16u00 - FNG N.V. (FNG, Euronext Amsterdam, voorheen R&S Retail Group N.V.) ("FNG") zal haar jaarrekening en bestuursverslag over het boekjaar 2016  publiceren op 18 mei 2017. FNG heeft in 2016 twee Belgische groepen verkregen, te weten FNG Group NV en Brantano NV. Voor het opstellen van de finale jaarcijfers van FNG dienen de cijfers van FNG Group NV en Brantano NV te worden geconsolideerd met die van FNG. Daartoe moet de financiële verslaggeving van zowel FNG Group NV als Brantano worden omgezet van Belgische GAAP naar IFRS. Deze conversie neemt meer tijd in beslag dan...
02/12/2016
R&S is voornemens om nieuwe CEO te benoemen
Zoetermeer, 2 december 2016 – 17.30 uur – R&S Retail Group N.V. (Euronext Amsterdam: RNS) ("R&S") maakt bekend dat zij de intentie heeft om een aandeelhoudersvergadering bijeen te roepen teneinde aldaar de heer Dieter Penninckx als CEO te benoemen en om haar raad van commissarissen uit te breiden. Nu de integratie van FNG Group NV en Brantano NV in R&S Retail Group N.V. ver is afgerond, wenst R&S over te gaan tot een aanvulling van haar bestuur. Aldus is R&S voornemens om de heer Dieter Penninckx (thans CEO van FNG Group NV) te benoemen als de CEO van R&S en om daarnaast de raad van...