5 contentmarketing tips om direct toe te passen!

Met het juist content op jouw website kun je een mooie positie in Google bereiken. Maar wat is nu de juiste content en hoe maak je handig gebruik van contentmarketing? Met onze 5 tips kom je in ieder geval al een heel eind verder!

Blog er op los!

Een goede manier om bezoekers naar je website te krijgen zijn blogs. Informatieve teksten die gaan over 1 of meerdere onderdelen in jouw bedrijf. Biedt je op jouw website vakantiehuisjes aan? Maak dan eens blogs over de bezienswaardigheden in de buurt of wanneer je het beste op vakantie kunt gaan. Zo keren bezoekers terug naar je website omdat je jouw content interessant vinden en graag meer willen lezen.

Meer content op je website

Wie wil groeien in Google doet er goed aan om meer content te plaatsen op zijn website. Enkel content plaatsen bij de opzet van de website is niet genoeg. Juist door regelmatig content toe te voegen blijft de website in beweging en is het mogelijk om niet alleen de website te laten groeien maar ook je bezoekers en de positie in Google.

Maak het zichtbaar

Een leuke tekst is goed, maar alleen met een mooie tekst kom je er hedendaags niet. Fleur je tekst op met een bijpassende afbeelding of zelfs een filmpje. Ook voor Google is dit zeer interessant en zal dit je positie ten goede komen.

Gebruik interne links

Wanneer je regelmatig content op je website plaatst is het goed om hierin interne links te verwerken. Een interne link is een linkje naar een ander deel van je website waar men nog meer over dit onderwerp kan vinden. Schrijf je als voorbeeld een blog over de bezienswaardigheden in Zeeland, dan kun je een interne link maken naar de vakantiehuisjes in Zeeland. Maar ook als je al eens eerder schreef over een festival in Zeeland, zou je hier een interne link naar kunnen verwijzen.

Gebruik titels

Tot slot is het erg belangrijk om in je tekst titels te gebruiken. Maak alinea’s niet te lang en begin steeds met een titel. Het is gebleken dat mensen vaak stukjes tekst overslaan, maar plaats je een interessante titel, dan zullen ze deze alinea zeker niet overslaan!