Een bedrijfshypotheek afsluiten, kan dat?

Steeds vaker denken we aan het afsluiten van een bedrijfshypotheek, omdat dit een goede keuze kan zijn voor jou en jouw bedrijf. Kun je wel, zomaar een bedrijfshypotheek afsluiten en hoe gaat dat dan? Vaak weten we niet voldoende over het verkrijgen van een bedrijfshypotheek, omdat er gewoonweg niet zo heel veel over bekend is. Soms kan een bedrijfshypotheek net dat zetje extra geven, waardoor jij je bedrijfspand gemakkelijker kunt financieren. Ontdek hoe een zakelijke hypotheek voor ondernemers werkt en krijg antwoord op de vraag wat is een bedrijfshypotheek en kun jij die ook afsluiten?

Wat is een bedrijfshypotheek

De naam doet het al vermoeden, want een bedrijfshypotheek is een hypotheek die geschikt is voor het kopen van een bedrijfspand. Het zou zelfs mogelijk kunnen zijn om bedrijfspanden te kunnen kopen door heel Nederland. Natuurlijk zijn er wel een hoop vragen die je dient te beantwoorden, al voor je een zakelijke hypothecaire lening af kunt sluiten. Ken jij de jaarcijfers van jouw bedrijf en weet jij wat jij precies omzet?

Hoe bedrijfshypotheek afsluiten?

Consult adviseur: hoe bedrijfshypotheek aflsuiten

Volgens de Regiobank kun je als volgt een bedrijfshypotheek afsluiten:

Uw adviseur zal u een aantal vragen stellen over uw onderneming en de hypotheek die u wilt afsluiten. Ook moet u een aantal documenten aanleveren voor de aanvraag van uw Bedrijfshypotheek. Als alle documenten zijn ontvangen, beoordelen we uw hypotheekaanvraag.

De Regiobank werkt met financieel adviseurs die u kunnen adviseren over de voor- en nadelen en tips en trucs kunnen geven of het afsluiten of overzetten van een hyptheek op dit moment voordelig is of niet.

Hoe werkt een bedrijfshypotheek

Wanneer je voldoende omzetten draait, dan zou je misschien een bedrijfshypotheek kunnen afsluiten. Let wel goed op, want je sluit meestal een bedrijfshypotheek af voor twintig jaar. Het is ook handig om wel een bepaald percentage eigen geld te hebben, zodat je dit kunt gebruiken bij het afsluiten van een bedrijfshypotheek. Hoe hoog de maandlast zal gaan zijn en wat je zou kunnen krijgen zal berekend dienen te worden door een adviseur.

Vergelijk verschillende bedrijfshypotheken

Wanneer je denkt een bedrijfshypotheek af te sluiten, dan doe je dit niet bij de eerste te beste. Het is namelijk ontzettend belangrijk dit met elkaar te vergelijken. Er kunnen namelijk verschillen zitten in de rente die je moet betalen, maar ook de maandlast kan verschillen per bank. Het is belangrijk deze te vergelijken, zodat jij kunt profiteren van de meest lage maandlast. Want laten we eerlijk zijn, hoe lager de kosten voor je bedrijf zullen zijn des te beter het is!

Kan jij een bedrijfshypotheek afsluiten?

Het is niet zo gemakkelijk te zeggen of jij in aanmerking komt voor het afsluiten van een bedrijfshypotheek, omdat men echt moet kijken naar jouw situatie. Het is belangrijk te weten wat je jaaromzetten zijn, maar ook is het belangrijk dat jij de kosten kan blijven betalen. Deze twee dingen spelen namelijk een belangrijke rol binnen je bedrijf! Als je alle papieren goed op orde hebt, dan zou een aanvraag voor een bedrijfshypotheek wel een stuk makkelijker verlopen.

Kan iedereen een bedrijfshypotheek aanvragen?

Je zou wel kunnen zeggen dat iedereen met een eigen bedrijf in aanmerking zou kunnen komen om een bedrijfshypotheek aan te vragen. Het is hierbij wel belangrijk dat jij een eigen bedrijfspand hebt of er een op het oog hebt. Wanneer je een bedrijfspand hebt en je zou deze willen verbouwen, zelfs dan zijn er vandaag de dag mogelijkheden. Wist je dat je in sommige gevallen ook een bedrijfshypotheek kunt herfinancieren, waardoor jij misschien wel kunt profiteren van een leuk voordeel? Je kunt een afspraak maken met een adviseur, zodat je erachter komt wat er mogelijk is.