Hoe kom je aan meer recensies?

Recensies, ook wel reviews genoemd, zijn erg belangrijk voor een ondernemer. Goede, maar vooral eerlijke recensies zorgen veelal voor een hogere omzet. De meeste mensen die online shoppen, lezen namelijk de recensies over een bedrijf, voordat ze er iets zullen gaan kopen. Door actief met recensies aan de slag te gaan, kun je als ondernemer dus een stuk succesvoller worden. Maar hoe kom je dan eigenlijk aan meer recensies? Wij hebben een aantal handige tips voor je.

Tips om meer recensies te verkrijgen

Recensies moeten een onderdeel van je marketingstrategie worden. Door er serieus en actief mee om te gaan, kun je jouw omzet aanzienlijk verhogen. Hieronder volgen een aantal tips die je daarbij kunnen helpen.

Kies de reviewtool die bij jou past

Als je met recensies aan de slag wilt gaan, sluit je dan aan bij een onafhankelijke reviewtool. Een groot deel van de consumenten vindt dergelijke reviewplatforms namelijk het meest betrouwbaar. Iedereen kan er een recensie achterlaten. Zo zorg je voor transparantie en vertrouwen en daardoor zal een klant veel eerder een recensie plaatsen. Bekende reviewtools zijn bijvoorbeeld Tripadvisor voor horecagelegenheden, Beslist.nl voor webshop beoordelingen en Klanten vertellen voor dienstverlenende en branche gerelateerde bedrijven.

Maak gebruik van je recensies

Als je recensies krijgt, moet je deze ook gaan gebruiken. Neem bijvoorbeeld een speciale recensie pagina op, die goed vindbaar is. Als klanten deze recensies zien, zullen ze eerder geneigd zijn om er zelf ook een te schrijven. Biedt ook ruimte voor negatieve recensies. Zo voorkom je dat er allerlei negatieve reacties op sociale media rond gaan zwerven. Neem het aantal recensies en de score ook op in je marketingacties op sociale media, je eigen website en Google Review.

Reageer op je recensies

Klanten waarderen het enorm als ze zien dat je actief reageert op recensies. Doe dit niet alleen bij positieve recensies, maar juist ook bij de negatieve. De klant heeft namelijk altijd gelijk en van negatieve recensies kun je leren. Door op een positieve manier te reageren op negatieve recensies laat je zien dat je open staat voor kritiek en dat je daar iets mee wilt doen. Dit spreekt klanten enorm aan en straalt vertrouwen uit. Het nodigt anderen weer uit om zelf ook een recensie te schrijven.

Geef nooit korting in ruil voor een recensie

Het lijkt zo gemakkelijk, een kleine korting in ruil voor een recensie. Doe dit echter niet. Serieuze klanten die onderzoeken vaak ook of recensies echt zijn. Korting geven voor een recensie wordt door hen, maar ook door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) als het ‘kopen’ van recensies gezien en daarmee als ‘nep’.

Kies een stijl die bij jouw bedrijf past

Als je om recensies gaat vragen, leg dan goed uit waarom het belangrijk voor jou is. Stel je vraag ook samen op een manier die bij jouw bedrijf past. Dit kan een heel informele manier of juist een heel zakelijke stijl zijn. Hou dezelfde stijl aan waarin je normaliter ook met klanten communiceert. Klanten zullen dan eerder geneigd zijn om een recensie voor je te schrijven.