Hoe regel jij jouw bankzaken als ondernemer?

Een onderneming beginnen is enorm spannend. Er komt veel bij kijken, waarvan je het meeste wel zult zien zitten. Het meeste heeft namelijk gewoon met je onderneming te maken en daar word je blij van, toch?

Echter zijn er als ondernemer vanzelfsprekend ook een aantal praktische dingen die je goed moet regelen. Een van deze dingen zijn je financiën. Het is belangrijk om een bank te kiezen die goed bij je aansluit. Het is dan ook aan te raden om niet zomaar een bank te kiezen.

Als beginnende ondernemer is het belangrijk om goed je huiswerk te doen. Neem niet zomaar een zakelijke rekening bij de bank waar je je privérekening ook hebt. Het kan natuurlijk zo uitkomen dat deze het beste past bij jouw wensen, maar daar kom je dan vanzelf achter. Ook kun je niet zomaar zakelijk crypto’s kopen.

Ben je al ondernemer en wil je veranderen van bank? Vraag je dan als eerste af wat je mist bij je huidige bank en zoek van daaruit verder.

Hoe kies ik een bank voor een zakelijke rekening?

Een bank kiezen voor je onderneming is een belangrijk onderdeel van jouw bedrijf. Je wilt dat het geld goed beheerd wordt, want je gaat er immers hard voor werken. Aan de andere kant zijn er misschien bepaalde functies en mogelijkheden die jij absoluut niet kunt missen.

Bij een zakelijke rekening hoort in de meeste gevallen ook een spaarrekening. Ook hierover moet je goed nadenken. Wil je grote bedragen sparen? Dan kan het, het beste zijn om een bank te kiezen waar je nog rente krijgt op de zakelijke spaarrekening. Dit is niet meer het geval bij alle banken.

Denk ook na over je boekhouding. Misschien loopt dit in de eerste periode nog geen storm en kun je het prima bijhouden. Als het goed is er komt er echter een moment waarop je dit niet meer kunt of wil doen. Het is dan belangrijk dat je een bank hebt gekozen die je kunt linken met jouw gekozen boekhoudsoftware. Op die manier kunnen transacties automatisch en snel inlezen. Het is verstandig om je hier alvast goed over in te lezen zodat je er later geen omkijken naar hebt.

Een zakelijke rekening openen, waar let ik op?

De meest gangbare functies voor een zakelijke rekening zijn bij de meeste banken wel beschikbaar. Denk aan een iDeal koppeling bijvoorbeeld en kun je wel contant geld storten? De meeste banken bieden dezelfde mogelijkheden en functies aan, maar hanteren hierbij wel verschillende prijzen.

Bij het openen van een zakelijke rekening onderzoek je eerst welke functies en mogelijkheden je graag wil gebruiken. Let op de spaarrekening en op je boekhoudsysteem.

De kans is groot dat je in de toekomst een keer geld wil lenen van de bank. Bijvoorbeeld om te investeren of te innoveren. Banken bieden vaak een doorlopend krediet aan. Aan dit krediet zit een maximum en het is belangrijk om te kijken naar de rente die je moet betalen boven, en onder die grens.

Heb je al je wensen op een rijtje? Dan kun je op zoek naar een bank die dit allemaal, voordelig biedt.