Vergelijk marketing via Facebook en Instagram

De afgelopen tijd zie je steeds mee advertenties voorbijkomen op Facebook en Instagram en dat is niet zo vreemd! Dit heeft namelijk te maken met het grote bereik dat je hebt met de socials, waardoor je zomaar eens meer producten of diensten zou kunnen verkopen. De marketing via Facebook of Instagram is zeker aan te raden, maar welke kun je het beste gebruiken als je een goede marketing wilt voeren. Werk jij zelf liever met Facebook of werk je liever met Instagram? Beide hebben namelijk zo hun eigen voor en nadelen!

Om beide met elkaar te kunnen vergelijken, zullen we eerst moeten weten wat ze precies betekenen en wat je ermee kunt doen.

Wat is Facebook marketing?

Wat is Facebook marketing?

Volgens yourbussinessonline is de betekenis van Facebook marketing:

Facebook marketing is een verzamelnaam voor alle de mogelijkheden die het Facebook platform te bieden heeft voor bedrijven. Dit is het plaatsen van berichten, adverteren, webcare en analyseren van je activiteiten op Facebook.

Wat is Instagram marketing?

Wat is Instagram marketing?

Volgens tools2grow is de betekenis van Instagram marketing

Met Instagram marketing kun jij aan de juiste mensen jouw producten laten zien. Dit geeft jou de mogelijkheid om jouw bedrijf op de kaart te zetten. Je kunt namelijk op een visuele manier jouw verhaal vertellen en mensen inspireren om voor jouw bedrijf te kiezen.

Facebook vs. Instagram

Als je Facebook en Instagram met elkaar wilt vergelijken op het gebied van cijfers, dan is het wel zo handig een aantal zaken naast elkaar te leggen. Laten we eerst eens kijken naar het aantal gebruikers, want beide nemen al geruime tijd toe. Toch zit er een verschil in de hoeveelheid gebruikers, want Instagram telt wel het grootste aantal op dit moment, hoewel Facebook juist aan het dalen is in het aantal gebruikers. Hoe zit het dan met berichten bekijken, liken en het doorlinken?

Facebook like me

Berichten bekijken en liken

Zowel op Facebook als Instagram kun je berichten bekijken, liken en doorlinken. Hoewel het doorlinken op Instagram een stuk lager is dan op Facebook is het liken en berichten bekijken nagenoeg gelijk. Wil je een marketing bericht in de stories zetten dan loopt Instagram een stuk voor op schema. Wist je dat je met Instagram iedereen kunt volgen, zelfs bekende Nederlanders en Vlamingen? Je kunt hier flink profijt van hebben als jij de marketing een flinke boost wilt geven!

De naamsbekendheid is belangrijk

Je kunt zowel op Facebook als Instagram werken aan naamsbekendheid, maar dit is ook erg belangrijk voor een goede marketing. Je wilt namelijk zoveel mogelijk mensen bereiken en daar het liefste klanten aan overhouden. Wel wordt Instagram veel gebruikt door mensen in de leeftijd tot een jaar of veertig, hoewel facebook tot op oudere leeftijd ook veel gebruikers kent. Wil je een goede naamsbekendheid opbouwen, kijk dan vooral naar de gebruikers waarvan jij de aandacht wilt trekken. Ga jij voor marketing op Facebook of Instagram of ga je direct met beide aan de slag?

Welk platform kies jij?

Zowel Facebook als Instagram doen het goed, maar welk platform kies jij voor de beste marketing? Het is misschien handig om je er iets meer in te verdiepen, zodat je exact weet wat je kunt verwachten van de marketing, want resultaten zijn er zeker te behalen.

Om er nu achter te komen of jij beter Instagram of Facebook kunt kiezen, zou je een cursus kunnen overwegen. Want een goede marketing vraagt om aandacht, maar ook om hele goede campagnes. Dit is best lastig als je niet weet hoe je dit aan moet pakken, want ook de strategie erachter speelt een belangrijke rol.

Mocht je een cursus overwegen, dan zul je ook allerlei tips en tricks krijgen die jou op de goede weg kunnen helpen. Ga jij eerst zelf aan de slag of kies jij ook eerst voor een cursus?