Bitvavo review

Wanneer je met crypto munten wilt gaan handelen dan heb je een handelsplatform nodig. In Nederland is Bitvavo de meest gebruikte handelsplatform. Het is altijd goed om je dan te verdiepen in de Bitvavo handelsplatform. 

Een uitleg over Bitvavo 

Het handelsplatform Bitvavo is eenvoudig te bedienen zodat je snel een gemakkelijk er doorheen kan navigeren. Ze hebben een beginners dashboard met een beperkt aantal handels opties maar voor de gevorderden zijn er meerdere handels opties. Er is ook een dashboard voor beleggers en crypto fondsen. 

Bitvavo kan ook gebruikt worden met een handige app. Deze kan gebruikt worden op Android en IOS. Je moet wel achttien jaar zijn en in de Europese unie wonen wil je een account openen. Een account heb je niet zomaar, er moet een proces afgegaan worden van verificatie en identificatie van de persoonlijke gegevens. Hiervoor heb je een Identiteitskaart, rijbewijs of paspoort voor nodig. Ook moet er een bank verificatie plaatsvinden zodat het Bitvavo account aan die rekening gekoppeld kan worden. 

Het storten van geld kan eenvoudig in je Bitvavo account door geld van je bankrekening er naar toe te storten. Er zijn meerdere betaalmethodes die gebruikt kunnen worden. Een transactie is meestal dezelfde dag klaar. Bij een bankoverschrijving duurt het ongeveer twee dagen. 

Nu kan je de credits omwisselen voor cryptomunten. Je kunt nu ook cryptomunten omwisselen voor andere valuta munten maar ook voor euro’s. Bij Bitvavo kan je alleen euro’s storten omdat ze zich op de Europese markt richten. Er zijn meer dan honderd veertig verschillende crypto valuta’s om te handelen. 

Voordelen van de Bitvavo

Btvavo heeft een aantal aantrekkelijke voordelen:

  • Ze zijn de goedkoopste exchanges met transparante en duidelijke handelskosten
  • Overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website
  • Twee soorten interfaces voor verschillende niveaus van handelaren
  • Transacties zijn snel verwerkt
  • Veel beveiligingsmaatregelen voor je geld en je gegevens
  • Het is een Nederlands bedrijf met een Nederlandse website en een Nederlandse ondersteuning. 

Nadelen van de Bitvavo

Helaas zijn er ook een aantal nadelen aan de Bitvavo:

  • Weinig variatie in cryptovaluta omdat ze een kleine uitwisseling hebben
  • Is niet echt sterk aanwezig op social media platformen
  • Contactgegevens van de Helpdesk zijn moeilijk te vinden op de website

Conclusie over de review van Bitvavo

Wanneer je in Nederland woont en je zoekt een betrouwbaar handelsplatform voor het handelen in cryptomunten dan zit je met echte Bitvavo goed. Eigenlijk is het wel de beste keuze. De kosten zijn transparant opgebouwd en wanneer de helpdesk nodig is dan is er snel een antwoord op vragen. Het is een klein handelsplatform maar ook veilig. Wanneer men op zoek gaat op het internet naar reviews van Bitvavo dan komt men tot de conclusie dat Bitvavo goed en veilig is. De snelheid, gebruiksvriendelijkheid, het eenvoudig aanmaken van een account, lage handelskosten en het aanbod aan crypto valuta zijn de meest belangrijkste en tevreden punten van de mensen.