Een auto vakantie, nemen we een hotel onderweg?

Als je besluit om met de auto op vakantie te gaan dan is het verstandig om genoeg te rusten onderweg. Er zijn een aantal factoren die afhankelijk zijn voor de hoeveelheid pauzes en wellicht een hotelovernachting. Hoe verder je reist, hoe handiger het kan zijn om te rusten in een autobahn hotel

Pauzes onderweg

Onderweg zal je geheid pauzes moeten nemen. De hoeveelheid pauzes is afhankelijk van een aantal factoren. Zo wordt er gezegd dat vrouwen gemiddeld vaker naar het toilet moeten dan mannen. Vrouwen stoppen daarom gemiddeld vaker dan mannen. Ook zijn belangrijke factoren voor het nemen van een pauze, de beschikbare reistijd, het tijdstip van vertrek en het soort auto. Gemiddeld nemen mensen om de 2 uur een pauze van ongeveer 15 minuten. 

Waarom wel of geen hotel?

Als je een lange reis voor de boeg hebt dan is het verstandig om erover na te denken om wellicht een hotel te boeken, maar wat is de afweging? Er zitten natuurlijk allemaal voor- en nadelen aan vast. 

We beginnen eerst met de voordelen. Het eerste voordeel van het nemen van een hotel onderweg is natuurlijk om lekker uit te rusten en te slapen in een warm bed. Het tweede voordeel is dat als je wakker word je lekker een frisse douche kunt nemen om zo weer fris op pad te gaan. Het derde voordeel is dat je gelijk ook lekker kunt ontbijten in het hotel, zodat je daarvoor niet extra ergens nog voor moet pauzeren. Het vierde en laatste voordeel is dat je weer langere stukken achtereen kan rijden, omdat je als het ware weer opnieuw bent begonnen. 

Er zitten natuurlijk ook een aantal nadelen verbonden aan het nemen van een hotel als je onderweg bent:

  • Het eerste nadeel is dat het best wel wat extra tijd kost. Je komt dus later op je bestemming aan en kunt minder lang genieten op de desbetreffende bestemming.
  • Een tweede nadeel is dat het meer geld kost dan dat je bijvoorbeeld door zou rijden.
  • Een derde nadeel is dat je voor een bepaalde tijd weer uitgecheckt moet zijn. Als jij dus bijvoorbeeld pas in de nacht aankomt dan zou jij er in de ochtend weer uit moeten. Je hebt dan voor een volledige dag in het hotel betaald en blijft er maar paar uurtjes. 

Comfortabel in de auto slapen

Mocht je er niet voor kiezen om onderweg in een hotel te slapen dan is het handig om te weten hoe je comfortabel in de auto kunt slapen. Kies allereerst een veilige plek uit om te staan met je auto. Check ook altijd eerst of het toegestaan is om op die plek te mogen slapen. Je mag namelijk niet overal langs de weg slapen in de auto. Als je een plek hebt uitgekozen dan kan je je stoel in de ligpositie draaien. Zet je ramen op een kiertje en doe je deuren op slot. Ga voordat je gaat slapen naar de wc en bewaar een flesje water in de auto. Zo ben jij klaar om comfortabel in de auto langs de route te gaan slapen!