Hoe kun je reviews gebruiken om jouw product te verbeteren?

Heb je een eigen website of een website, dan is de kans groot dat je denkt dat reviews niets meer zijn dan een leuk extraatje. Toch is er veel meer dan je in eerste instantie zou denken. Het is namelijk bewezen dat goede reviews niet alleen de acties van je bezoekers vergroot.

Het is ook nog eens zo dat positieve reviews bijdragen aan het aankoopgedrag van je klanten. Er is door onderzoek aangetoond dat bijna alle lezers van online reviews hierdoor besluiten om een product of dienst af te nemen.

Het is dus belangrijk dat je klanten positieve reviews op je website achterlaten. Dit zorgt er niet alleen voor dat je bedrijf meer bekendheid krijgt. Je kan op die manier ook je doelgroep vergroten en hierdoor kun je als ondernemer meer verkopen.

Vertrouwen wekken

Door je product te verbeteren kan je meer verkopen. Maar ook door ervoor te zorgen dat je klanten een positieve review op je website achterlaten zorg je er als ondernemer voor dat je het vertrouwen van nieuwe en bestaande klanten kunt wekken en vergroten.

De ultieme vorm van social proof zijn resensies en klantreviews. Ze zorgen er op die manier voor dat anderen meer vertrouwen in je bedrijf of product krijgen. Dit komt omdat social proof ervoor zorgt dat we willen doen wat andere mensen ook doen.

Stel je voor dat je favoriete kapper een bepaald soort shampoo adviseert. De kans is groot dat je wel vertrouwen hebt in deze aanbeveling. De kans is zelfs groot dat je besluit om deze shampoo aan te schaffen.

Dit is eigenlijk precies hetzelfde als wanneer je iemand die een positieve review achterlaat gelooft, ook al ken je deze persoon totaal niet. Een review is namelijk een persoonlijk, echt stukje feedback wat invloed heeft op het wel of niet afnemen van een product of dienst.

Geschreven reviews werken echt

Omdat er een groot aantal onderzoeken gedaan zijn naar het effect van reviews is hieruit gebleken dat het inderdaad zo is dat positieve reviews op je website een grote invloed hebben op je omzet en acties van klanten. Je kan hierdoor dus eenvoudig meer verkopen.

Uit deze onderzoeken is onder andere gebleken dat een website met positieve reviews meer dan 30 % actie opleverde. Heeft een bepaald product meer dan 50 beoordelingen, dan levert je dit als ondernemer bijna 5 % meer omzet op.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat bijna 90 % van de ondervraagden aangaf dat er evenveel vertrouwen werd geschonken aan een online review, ook al was dit geschreven door een onbekende. Je kan dus zonder je product verbeteren toch meer verkopen.

Klantreviews kunnen dus een betere reclame zijn voor je bedrijf dan zelf adverteren. De beste reclame die je bedrijf kan krijgen zijn de reacties van tevreden klanten. Omdat zij een positieve review achterlaten en hun ervaring delen met nieuwe bezoekers, vergroot je eenvoudig je doelgroep en zal je meer verkopen.