3 tips voor de lekkerste cocktails

Nog even en het is weer zomer. Een geweldige tijd om te barbecueën bijvoorbeeld maar ook van overheerlijke cocktails. Wat is er leuker en lekkerder om in de zomer op jouw barbecue je gasten en personeel te verrassen met heerlijke cocktails. De meeste cocktails bevatten alcohol, maar je kunt ze ook prima zonder maken. Wil jij ook aan de slag? Wij hebben voor jou 3 tips voor de lekkerste cocktails.

Kies voor het juiste gereedschap

Goed gereedschap is het halve werk. Dit gaat ook op bij het maken van cocktails. Natuurlijk kun je bij veel winkelketens een eenvoudige cocktails koppen. Deze sets zijn vooral gericht op het cocktail shaken. Er zijn echter meerdere technieken. Als je serieus aan de slag wil, kies dan uit een set die naast een cocktailshaker ook uit een ijsemmer, barmaatje, ijstang, barlepel en strainer bestaat. Bij voorkeur schaf je dan ook nog een muddler aan.

Voor iedere cocktail het juiste glas

Als je van de zomer cocktails wilt maken, denk dan ook aan de glazen. Vaak kies men voor Martiniglazen. Niets mis mee hoor, het is ook een heel mooi glas. Maar voor de verschillende cocktails met of zonder alcohol is het wel handig dat je verschillende glazen hebt.

Wil je goed voor de dag komen van de zomer, kunnen we je vijf verschillende glazen adviseren. Allereerst het Martiniglas, waarmee je shortdrink cocktails kunt maken. Hierbij moet je denken aan Martini of de Cosmopolitan. Wil je Gin Tonics gaan maken, kies dan voor het Copa glas. Het Tumbler glas is perfect voor zogenaamde boozy cocktails. Voorbeelden hiervan zijn Negroni, Sours of Old Fashioned. Voor de longdrink cocktails zoals Blue Lagoon, Long Island of de Cuba Libre mag natuurlijk een longdrinkglas niet ontbreken. Tot slot hebben we dan nog de tropische glazen zoals het tiki glas of de hurricane. Ideaal voor als je een liefhebber van tropische cocktails bent. Ook als je er geen alcohol in verwerkt.

De juiste ingrediënten voor de perfecte cocktails

Goed gereedschap en het juiste glas is zoals gezegd belangrijk voor het maken van een goede cocktail. Maar het allerbelangrijkste zijn natuurlijk de ingrediënten. Veel mensen denken dat je enorm veel verschillende dranken nodig hebt. Dit valt echter reuze mee. Zeker als je net begint, kun je prima af met Vodka, Gin, Rum, Tequila en Whiskey. Vul dit aan met Monin suikersiroop, Tripple Sec voor Cosmopolitans en Margaritas en tot slot rietsuiker voor Mojito’s en Caipirinha.

Dit is een prima basis voor het maken van cocktails. Heb je de smaak te pakken, kan je het altijd verder rustig uitbreiden. Voor het maken van cocktails zonder alcohol zijn er diverse siropen in de handel.

Dan gaan we naar de overige ingrediënten. Allereerst het ijs. Wees niet te zuinig en koop grote zakken. Als je van de zomer op een heerlijke avond cocktails gaat maken, heb je al snel een kilo nodig. Tot slot de garnering. Koop deze vers. Limoen en citroen heb je altijd wel nodig. Munt mag natuurlijk ook niet ontbreken. Andere tropische garneringen zijn bijvoorbeeld passievrucht en ananas.