4 Tips voor een sportieve vakantie

Heerlijk, we mogen weer op vakantie. Heb jij er ook zo naar uitgekeken? We zijn met zijn allen alweer volop plannen aan het maken om te gaan reizen. Voor veel mensen is vakantie het moment van rust en genieten van zon, zee en strand. Niets mis mee natuurlijk, maar het kan ook anders. Kies dan ook eens voor een sportieve vakantie. Hierbij wissel je ontspanningsmomenten af met sporten en sportieve activiteiten. Natuurlijk kan dit in vrijwel ieder land wel, maar toch leent het ene land zich hier beter voor dan het andere. Wij hebben vier tips voor jou voor een sportieve vakantie.

De Ardennen, dicht bij huis

Wil je niet ver reizen maar wel veel sporten tijdens je vakantie, breng dan eens een bezoek aan de Belgische Ardennen. Je kunt hier tal van sporten beoefenen. Zo kun je er heerlijk wandelen of toffe mountainbiketochten door het heuvelachtige landschap maken. Je kunt er ook het water op in de kano of kajak. In het goede seizoen kun je er ook raften. Erg spectaculair om eens te doen. In de winter is het ook een ideaal gebied om te langlaufen.

Oostenrijk voor een ieder wat wils

Als je in een Europees land een sportieve vakantie kunt houden, is Oostenrijk dit wel. Het land heeft prachtige berglandschappen die een grote aantrekkingskracht hebben op skiërs, maar in het voorjaar en zomer zeker ook op mountainbikers, wandelaars en klimmers. Je kunt er echter ook perfect wildwatervaren. De prachtig blauwgroene meren in bijvoorbeeld Karinthië lenen zich perfect voor het beoefenen van watersporten. 

Bijzonder Nepal voor een unieke vakantie

Vind je dit allemaal maar gewoontjes en wil je echt iets bijzonders, dan moet je eens naar Nepal reizen. Echt een bijzonder land voor bijzondere en sportieve vakantie. Kijken we naar sporten, dan denk je bij vakantie in Nepal al snel aan klimmen. Maar Nepal is natuurlijk ook het land van de trekkings. Je kunt er meerdaagse trektochten door de Himalaya maken. Deze zijn er op verschillende niveaus. Ook als je minder hoog wil gaan kan je in Nepal prachtige wandeltochten maken. Echt een unieke ervaring.

Mooie duikstekken in Europa

Ben jij een liefhebber van de prachtige onderwaterwereld en ga je graag op duiken tijdens je vakantie? Dan hoor je al snel over reizen naar Australië, Mexico of iets dichter bij huis Egypte. Prachtige bestemmingen om naartoe te reizen, maar niet voor iedereen weggelegd. 

Maar wees gerust, ook in Europa liggen er heel mooie plekken waar je perfect kunt duiken. Een van de mooiste locaties is Kroatië. Het land is voor veel Nederlanders dé bestemming voor een vakantie met vooral zon, zee en strand. Ook als je van sporten houdt, ook je hart ophalen in het geweldig mooie land. Wat veel mensen overigens niet weten is dat ook de onderwater van het land fantastisch mooi is. Zo liggen er prachtige koraalriffen, grotten en diverse scheepswrakken in de Adriatische Zee. Andere regio’s waar je goed kunt duiken, zijn de Canarische Eilanden, Cyprus en Malta.