5 tips hoe je meer opvalt als ondernemer

Als je de stap neemt om te beginnen als nieuwe startende ondernemer dan is het een behoorlijke opgave om op te vallen. Je bent één van de velen. Hoe pak je dit aan? Hoe kun je opvallen als ondernemer?

Je goede punten versterken

Meestal hebben we de neiging om meer te kijken naar onze zwakke punten. Met het volgen van een cursus proberen we dan meer kennis te krijgen in bijvoorbeeld boekhouden of programmeren. Ook al doe je meer kennis op, je zult nooit beter worden dan iemand met een talent voor de betreffende werkzaamheden. Zorg ervoor dat je nog beter wordt in je sterke punten. Word de allerbeste in jouw vakgebied. Zorg er eventueel voor dat je eerst als zzp’er ervaring opdoet binnen jouw vakgebied.

Leg uit waarom je de werkzaamheden doet

Meestal vertellen we alleen wat we doen en geven we geen uitleg waarom we dat doen. Op die manier stop je een gesprek. Als je uitlegt waarom je doet wat je doet dan geef je meer draagvlak aan je beroep of expertise. Je kunt zo in gesprek komen met mensen met dezelfde visie. Hier kunnen mooie samenwerkingen uit ontstaan.

Volg je eigen plan

Concentreer je volledig op je eigen plan. Laat je niet afleiden door alles en iedereen om je heen. Als je succesvol wilt worden dan heb je al je aandacht nodig voor datgene waar je goed in bent. Zo word je de beste op jouw vakgebied.

Weet waar je voor staat

Als je echt ergens voor durft te staan dan kun je dit het beste delen met je omgeving. Als je producten of diensten verkoopt dan kopen de mensen bij je om wie jij bent als persoon. Ga voor je visie. Het geld en de groei komen dan later wel.

Durf fouten te maken

Fouten maken hoort erbij. Zet je angsten opzij en durf fouten te maken. Leer van je fouten. Je wordt juist succesvoller als je fouten maakt.

Als je net begint als ondernemer is het zeer belangrijk om je strategie duidelijk te hebben. De grootste fout die gemaakt wordt, is starten zonder plan. Dat is ook de reden dat veel ondernemers weer vroegtijdig stoppen. Zonder plan verdwaal je in een bos vol bomen.