Bedrijfskleding laten bedrukken, hoe kies je de juiste partner?

Je bedrijf is redelijk op orde, je bent misschien ook al even bezig maar je hebt nooit gedacht aan bedrijfskleding laten bedrukken. Je bent al wel eens met je personeel op een beurs of een feestje verschenen, maar jullie waren niet echt herkenbaar en het was eigenlijk beter geweest als dat wel zo was geweest, een beetje extra reclame is immers nooit weg.  Nu je de stap hebt gezet om voor kwalitatief goede en mooie bedrijfskleding te gaan is je zoektocht gestart en ben je er ongetwijfeld achter gekomen dat er vele aanbieders zijn, maar hoe kies je nu de juiste partner?

De eisen van je bedrijfskleding

Voordat je bepaalt wat voor jou de juiste partner is om kleding te laten bedrukken is het een goed idee om voor jezelf te bepalen wat jouw eisen zijn van de bedrijfskleding. Moet er mee in weer en wind gewerkt kunnen worden? Wordt de kleding alleen binnen gebruikt? Hoe duurzaam moet het zijn, dat wil zeggen hoe lang wordt het geacht mee te gaan? Dan is het bij de keuze van jouw partner misschien ook nog wel van belang of het wel of niet mogelijk is dat ze zelf de kledingstukken aanlevert, dan heb je immers helemaal zelf in de hand wat er wordt gebruikt, denk daar dus ook goed over na.

De uitstraling van je bedrijfskleding

Als je voor jezelf duidelijk hebt wat de eisen zijn van de bedrijfskleding die je wilt laten bedrukken is het ook nog van belang na te denken over de uitstraling die je zou willen bereiken. Het hoofddoel van bedrijfskleding is voor ieder bedrijf anders. Een goede reden om bedrijfskleding te gaan dragen is om de herkenbaarheid van jou en je personeel te vergroten. Dat doel is binnen no time bereikt. Wat verder voor jou belangrijk is, is per bedrijf verschillend. Wil je bijvoorbeeld kundigheid uitstralen van je medewerkers? Professionaliteit van je personeel? Degelijkheid? 

Een niet geheel onbelangrijke extra winst is uiteraard de extra reclame die je maakt doordat het personeel rondloopt in bedrukte bedrijfskleding. Bedrijfskleding wordt normaal gesproken minimaal bedrukt met een logo en een bedrijfsnaam, en soms ook contactgegevens. Mocht het personeel ergens aanwezig zijn of aan het werk kan het zomaar gebeuren dat een potentiële klant de contactgegevens noteert om later op terug te komen. Dat is niets meer en niets minder dan een win-win situatie. 

De kwaliteit van de bedrukking

Naast de kwaliteit en de uitstraling van je bedrijfskleding is het natuurlijk ook heel belangrijk dat er met goede degelijke materialen wordt bedrukt. Probeer dus goed te informeren bij je gekozen partner hoe hun ervaring is met bedrukken, of er professionele machines aanwezig zijn, welke materialen er worden gebruikt en wat naar hun verwachting de duurzaamheid van de bedrukking is. Je wilt natuurlijk niet voor het feit komen te staan dat je een kostbare bedrukking hebt laten doen op een groot aantal shirts, en dat die er binnen no time weer half of helemaal vanaf is, waardoor het hele verhaal weer helemaal opnieuw uitgevoerd moet worden.