Waarom gaan telefoons maar een paar jaar mee?

Heb jij ook al eens meegemaakt dat naar een jaar of twee misschien drie je telefoon echt heel snel leegloopt of er allerlei mankementen bij komen kijken? Misschien heb je zelfs al wel meegemaakt dat de software niet meer bij te werken was. Niet heel gek, want dit is bij bijna alle telefoons zo vandaag de dag. Er zijn nauwelijks nog telefoons te vinden, zoals deze vroeger niet kapot te krijgen waren. Hoe komt het eigenlijk en waarom is dit tegenwoordig zo, want vroeger lag dat echt een heel stuk anders.

Nieuwe telefoons

Alle fabrikanten hebben een bepaald termijn, waarin ze nieuwe telefoons laten verschijnen. Zo verschijnt bij de ene fabrikant eens per jaar een nieuw toestel met een daaropvolgend toestel van iets mindere kwaliteit. Dit wil overigens niet zeggen dat het een slechte telefoon is, maar een andere variant op een gelanceerd toestel kan natuurlijk niet dezelfde specificaties hebben. Wist je dat de meeste fabrikanten kiezen voor het lanceren van een nieuwe telefoon aan het begin van een nieuw jaar?

Beter of toch niet?

Als fabrikanten hun nieuwe telefoons uitbrengen dan denk je dat ze veel beter zijn, want zo worden de nieuwe telefoons ook op de markt gebracht. En natuurlijk zijn ze beter ten aanzien van de voorloper, hoewel er soms niet eens zo heel veel verschil in een nieuwe telefoon zit. Natuurlijk hoop je dat je nieuwe telefoon een stuk langer meegaat dan je voorganger, maar in de praktijk blijkt dit echter een stuk lastiger. Telefoons zijn namelijk zo gebouwd, dat ze niet langer mee zullen gaan dan je voorloper. Hierbij maakt het niet uit welk merk je kiest, want dit is eigenlijk voor alle merken hetzelfde.

De software kan niet meer geüpdatet worden

Je komt er naar verloop van tijd achter dat de software niet meer geüpdatet kan worden, maar dit hoeft de pret niet gelijk te drukken. Misschien kun jij nog wel iets langer door met je telefoon, hoewel het vooral afhangt van de dingen die jij op je telefoon gebruikt. Wat is voor jou het moment te kiezen voor een nieuwe telefoon? Gebruik jij je telefoon tot het einde of kies jij liever op tijd voor een nieuwe telefoon, zodat je de oude misschien nog kunt verkopen.

De conclusie

Eigenlijk zou je wel kunnen zeggen dat het grootste euvel bij de fabrikant ligt, want jij kunt er tenslotte niets aan doen als jij je telefoon niet meer kunt updaten of de batterij het heeft begeven. Tegenwoordig is het vervangen van een batterij zelfs geen eitje meer, want de hele telefoon moet open. Een klus die je veelal niet zelf kunt doen. Als jij een nieuwe telefoon gaat kopen, kijk dan vooral naar de specificaties die voor jou echt van belang zijn! Jij kunt op deze manier een goede keuze maken en dat hoeft echter niet de allerduurste telefoon te zijn die er te koop is. Waar moet jouw nieuwe telefoon absoluut aan voldoen, zodat jij tevreden bent?