foodtrends 2022

In 2022 gaan we niet alleen meer nadenken over wat we eten, maar ook over wat we ervan weggooien. We kiezen voor voedsel met een pure smaak. We denken na over waar het eten vandaan komt en kiezen bewust.

Eten thuisbezorgen

Eten wordt steeds meer een beleving. Voorheen bestelden we eten uit gemak. Als je zelf geen zin had om te koken kon je een pizza, chinees of friet bestellen. In 2022 laat je een volledig verantwoorde maaltijd of gezonde tussendoortjes thuisbezorgen.

Je gaat steeds meer de dinerboxen tegenkomen. Een box gevuld met ingrediënten van hoge kwaliteit voor je maaltijd, samengesteld door de plaatselijke restaurants. Aan de hand van het bijgeleverde recept tover je zelf lekker eten op tafel.

Geniet van het leven

We beseffen steeds meer dat het leven kort duurt. We genieten steeds meer van lekker eten. Waar je vroeger koos voor halvarine, kies je nu voor echte boter. De smaken mogen allemaal weer puur zijn.

Heerlijke pastry

Geniet van de zoete en hartige deegwaren. Je kunt kiezen voor de Franse traditionele heerlijkheden zoals een croissant of de eclair. Probeer een Brusselse of Luikse wafel die je zowel hartig als zoet kunt beleggen.

Wil je de foodtrends van 2022 volgen, maak dan kennis met de Zweedse kardemom of kaneel buns. Laat je verrassen door de Chinese zoete of hartige gestoomde buns of kies voor Mexicaanse empanades. De hapjes worden vooraf bereid en koud geserveerd.

Hoge eisen

De aarde heeft het zwaar te verduren en daar is merendeel zich van bewust. De tijd dat we het liefst ons eten kochten voor een zo laag mogelijke prijs is voorbij. In 2022 kies je bewust voor een goed stuk vlees of verse groente.

Doordat we bewuster kiezen voor ons voedsel, stellen we er ook hogere eisen aan. De tijd dat je eten weggooide, is voorbij. Met de overgebleven groente en vlees of vleesvervangers creëer je gemakkelijk een lekkere maaltijd.

Internationale keuken

In 2022 staan we steeds meer open voor de internationale keuken. Deze heeft een rijkdom heeft  smaken. Steeds vaker kun je in Nederland kiezen voor gerechten uit bijvoorbeeld India, Syrië of Vietnam.

Door het gebruik van de specifieke kruiden uit deze landen proef je de echtheid van de gerechten. Veel internationale keukens serveren vegan gerechten. Dit is iets wat de veganisten en vegetariërs omarmen.

Door FNG eu