Hoe maak je slim gebruik van een fulfilment?

Misschien droom jij wel eens van een eigen webshop? Of misschien werk je al een tijdje in de e-commerce. Dan weet je dat je te maken krijgt met de opslag van een voorraad, pakketjes versturen en fulfilment.

Webshop

Als je een eigen webwinkel beheert dan is verkoop van je producten het leukste gedeelte. Wat moet er allemaal gebeuren als je een bestelling hebt ontvangen? De klant wil natuurlijk zo snel mogelijk over de bestelde spullen beschikken.

De bestelling kan op verschillende manieren worden afgehandeld: de bestellingen in je webshop verstuur je zelf. Je koopt in bij een dropshipper. De bestelling wordt dan door de dropshipper naar de klant gestuurd. Of je maakt gebruik van fulfilment. Je laat de verwerking van bestellingen dan over aan een logistiek bedrijf. Daar staan ook de spullen opgeslagen.

De voordelen van zelf je bestellingen behandelen zijn dat het goedkoper is en dat jij de controle houdt. Het verpakken en de pakketjes verzenden kost natuurlijk wel tijd. Net startende bedrijven regelen vaak zelf het verpakken en verzenden.

Fulfilment 

Bij fulfilment wordt de bestelling in je webshop volledig afgehandeld door een logistiek bedrijf. Een fulfilmentbedrijf zorgt dan voor het verpakken en verzenden. Dit is ideaal als jouw bedrijfsruimte niet meer voldoende opslagcapaciteit heeft. Er zijn ontzettend veel fulfilmentaanbieders. Waar moet je op letten?

Als jouw bedrijf snel groeiende is dan doe je er goed aan je fulfilmentstategie zo gestroomlijnd mogelijk te houden. Kies liever een bedrijf dat veel flexibiliteit levert door met verschillende magazijnen te werken. En laat het bedrijf ook je voorraadgegevens beheren.

Ieder fulfilmentbedrijf werkt op een andere manier. Ze bieden wel allemaal één plek voor het verwerken van de orders en de verzending. Ook je voorraad wordt opgeslagen. Het voordeel van een fulfilmentbedrijf met meerdere magazijnen is dat je snel en betaalbaar kunt leveren aan klanten over de hele wereld.

Het grootste voordeel van fulfilment is de tijd die je bespaart. Ook kan je bedrijf er gemakkelijker door groeien. Vaak wordt er door fulfilmentbedrijven gewerkt met flexibele prijzen. De kosten worden afgestemd op de omzet van jouw bedrijf. Wanneer je het werk laat doen door een fulfilmentbedrijf dan krijg je niet alleen de opslagruimte, maar ook experts die van aanpakken weten.