De beste marketing strategie voor zzpers in de bouw

Als je als zzp’er in de bouw werkt wil je natuurlijk ook iets aan marketing doen. Deze marketing doe je zo doelgericht mogelijk want niet iedereen heeft zomaar ineens een vakman vanuit de bouw nodig. Toch is het belangrijk dat je wel iets aan marketing doet want het geeft onder andere ook weer hoe serieus jij bent met je werk en je wilt natuurlijk wel klanten hebben en houden.

Laat zien wie je bent en wat je doet

Laat zien wie je bent en wat je doet. Dit kan je heel makkelijk doen door een reclamebord op te hangen op de plek waar je op dat moment bezig bent. Je kunt dit doen door een simpel bord te laten maken waarop jouw bedrijfsnaam, logo en bedrijfsgegevens staan. Mensen die langslopen en toevallig iemand uit jouw vakgebied nodig hebben zullen je misschien dan meteen aanspreken als ze je zien en anders al gauw geneigd zijn om een foto te maken van het bord om je later te contacteren.

Mocht je liever iets anders willen dan een bord dan kun je misschien ook een spandoek ophangen. Zeker wanneer je op een bouwplek bezig bent is dat iets wat mooi in het oog springt van voorbijlopende of voorbijrijdende mensen. 

Vergeet vooral niet om op je tekstbord of je spandoek goed aan te geven welke diensten jij levert. Zo zien de mensen meteen waar ze aan toe zijn.

Lever goed werk

Het klinkt heel logisch want natuurlijk lever jij goed werk, maar we weten allemaal dat mond- tot mondreclame de beste reclame is. Juist doordat jij goed werk levert krijg je die reclame. Mensen die jou ingehuurd hebben, en horen in hun familie- of kennissenkring iemand die een vakman nodig hebben in die branche zullen jou dan aanbevelen. Zeker wanneer jij ontzettend goed werk levert zullen ze echt niet schromen om jouw naam te noemen. Het werkt echt!

Geef eens iets weg

Mensen zijn gek op iets krijgen. Wanneer jij dan iets weggeeft zullen ze dit zeker onthouden en ook dat zal echt niet anders zijn wanneer jij in de bouwsector werkzaam bent. Het is dus leuk om aan je klant wat weg te geven. Nu hoeft dat niet direct in de vorm van een cadeautje te zijn maar denk bijvoorbeeld eens aan kleine klusje dat daar nog gedaan moeten worden maar die eigenlijk niet voor jou bedoeld zijn.

Wil je toch liever een cadeautje weggeven neem dan iets wat ze nog kunnen gebruiken zodat jouw bedrijf elke keer weer te zien is. Denk bijvoorbeeld aan een rolmaat bedrukt met jouw logo of als je het echt heel leuk wilt doen, geef een setje mokken met jouw logo erop weg. Hierin kun je het dus zo duur maken als dat je zelf wilt.

Het laten bedrukken van voorwerpen kan je bij diverse ondernemers laten doen. Je kunt dit eventueel ook gebruiken als relatiegeschenk. Ook dat is een stukje marketing waar jij je op kunt richten.