Huren goedkoper door minder Expats

Goedkoper een woning huren in de vrije sector? Het is in het 2e kwartaal van 2021 mogelijk, want de huurprijzen zijn iets gedaald. Nieuwe huurders betalen per vierkante meter 2% minder dan vorig jaar, dit is een daling die zich al 4 kwartalen achter elkaar doorzet. Vooral de bij expats populaire gemeubileerde huurwoningen werden goedkoper.

Althans dat concludeert woningplatform Pararius uit het huurwoningenaanbod op haar eigen site. Momenteel zijn de huurprijzen van huurwoningen in de vrije sector verkrijgbaar vanaf gemiddeld €752,33 per maand.

Oorzaak daling

De voornaamste oorzaak van de daling is de Coronapanedemie, waardoor expats wegblijven en de vraag daalt.

De daling is vooral een trend in de grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en, in mindere mate, Eindhoven. Utrecht was de enige stad waar geen daling te zien was.

Stijging huurprijzen

In andere regio’s zoals de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Flevoland stegen de huurprijzen juist. Vooral steden en gemeentes buiten net buiten de randstad waren populair. Vooral de gemeentes Almere en Lelystad., hier betaal je, in tegenstelling tot de randstad, niet de hoofdprijs.