ACM akkoord met overname Yarden door Dela

Lang was er onduidelijkheid, maar toezichthouder ACM geeft toestemming voor de overname van uitvaartonderneming Yarden door coöperatie DELA verzekeringen en uitvaartverzorging..

Wel stelt de ACM dat beide partijen in totaal zeven crematoria en twee uitvaartcentra moeten verkopen aan concurrenten.

Het gaat hierbij om de om crematoria van Yarden in Beuningen, Heerlen, Groningen, Schagen, Utrecht en Venlo en het crematorium van Dela in Spijkenisse. Daarnaast de twee uitvaartcentra van Yarden in Veldhoven en Venray.

De reden van de verplichte verkoop is volgens de toezichthouder nodig zodat er door de overname voor de consumenten in die regio’s voldoende keuze overblijft om te kiezen voor een andere uitvaartfirma.

Volgens een eerdere verklaring wil Dela de personele gevolgen „zoveel mogelijk wil beperken”.

Yarden al langere tijd in financieel zwaar weer

Het gaat al langere tijd financieel niet goed met uitvaartonderneming Yarden, dit is mede de reden dat ze zich laat overnemen door branchegenoot Dela.

Algemene informatie Dela en Yarden

DELA is een afkorting van Draagt Elkanders LAsten. Dit bedrijf heeft ongeveer 2.000 medewerkers in dienst, bedient ruim 4 miljoen verzekerden met jaarlijks ongeveer 45.000 uitvaarten.

Yarden heeft momenteel ongeveer 900 mensen in loondienst en 200 vrijwilligers. Het aantal verzekerden ligt op ongeveer 1 miljoen mensen.