Je online shop on hold zetten tijdens je vakantie. Is dat slim?

Je online shop on hold zetten tijdens je vakantie. Is dat slim?

Een eigen online shop is natuurlijk een ideale manier van werken, maar ook als je een online shop hebt wil je wel eens tijd voor jezelf, of even heerlijk op vakantie gaan zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over dat je online shop helemaal overstroomd van bestellingen en vragen. Je kunt er dan voor kiezen om je online shop tijdelijk on hold te zetten. Daar zitten natuurlijk voordelen aan maar helaas ook nadelen.

Wat zijn de voordelen van je online shop on hold zetten?

Uiteraard zijn er veel voordelen van je online shop on hold zetten waardoor je even helemaal geen omkijken hebt naar je online shop. Je kunt dan met een gerust gevoel op vakantie en als je thuiskomt kun jij je online shop weer open zetten en weer aan het werk gaan. Dat voelt als het ultieme vakantiegevoel.

Wat zijn de nadelen van je online shop on hold zetten?

Er zijn natuurlijk ook nadelen aan het on hold zetten van je online shop. Het grootste nadeel is dat een klant niet kan bestellen en dan door zal gaan zoeken naar een andere online shop. Hij verliest daarmee ook de interesse in jouw online shop en zal ook niet zo snel meer terugkeren om te bestellen. Dat zou heel erg jammer zijn want dan loop je inkomsten mis.

Een andere optie dan on hold zetten van je online shop

Als je goed hebt nagedacht over of je jouw online shop wel of niet on hold wilt zetten en je hebt ervoor gekozen jouw online shop niet on hold te zetten moet je kijken naar een andere oplossing. Je kunt kiezen voor een vervanger in de tijd dat je op vakantie bent. Bespreek van tevoren goed wat je wel en niet op vakantie wilt horen. Misschien wil je wel helemaal niks horen als je op vakantie bent, of wil je juist alles weten als je op vakantie bent of wil je enkel maar in het geval van een spoedgeval op de hoogte worden gebracht. 

Wat ook nog een optie is

Je kunt er ook voor kiezen om het te vermelden in je online shop, zo weten ze dat je op vakantie bent en dat je tijdelijk geen bestellingen aanneemt en dus ook even geen bestellingen kunt leveren. Hierdoor raak je minder snel klanten kwijt, en kunnen ze toch een bestelling plaatsen als ze het geduld hebben om te wachten tot je weer terug bent van vakantie. Jij kunt direct weer aan de slag na je vakantie, zowel jij als de klant weet waar je aan toe bent.

Goed regelen voor jezelf

Hoe je het ook regelt, zorg dat het goed gedaan is ruim voordat je op vakantie gaat. Zo heb jij de rust waar je op hebt gehoopt, en je klanten weten wat ze kunnen doen om toch een bestelling te plaatsen en hun producten in huis te krijgen. Op deze manier is het voor beide goed geregeld.