Welke software is er beschikbaar als je een webshop wil beginnen?

Heb je een goed plan bedacht en heb je hiervoor een webshop nodig? Gelukkig heb je hier tegenwoordig eigenlijk geen technische kennis meer voor nodig.

Er is verschillende, hele handige software te verkrijgen om je hierbij te helpen.

Maak voor jezelf een stappenplan en zoek ook zeker goed uit aan welke regels je je dient te houden als je een webshop start. Zo dien je je webshop bijvoorbeeld in te schrijven bij de Kamer van koophandel.

Een webshop beginnen, waar begin ik?

Om je eigen webshop te starten, of dit nu hobbymatig of professioneel is, zijn er een aantal punten waar je op moet letten.

In principe mag iedereen een eigen webshop beginnen. Wel gelden er voor bepaalde producten (vanzelfsprekend) bepaalde regels. Zo kan niet iedereen zomaar een slagerij openen bijvoorbeeld.

Je webshop dient ook altijd ingeschreven te worden bij de Kamer van Koophandel.

Om je eigen webshop te beginnen heb je ook een klein startbedrag nodig. Denk hierbij aan de kosten voor een domeinnaam en software voor een webshop. We gaan er even vanuit dat je, wat je wil verkopen reeds aangeschaft hebt, anders moet je dit ook bij de kosten rekenen.

Wat heb ik nodig voor mijn eigen webshop?

Je hebt niet veel nodig om je eigen webshop te beginnen. Je kunt het dus ook voor een krap budget al voor elkaar krijgen. Des te groter je webshop of het volume van de verkoop van jouw producten, des te hoger de kosten zullen oplopen.

De basis voor een webshop bestaat uit de volgende zaken:

Als eerste heb je een domeinnaam nodig. Deze kun je gemakkelijk en vrij goedkoop aanschaffen.
Indien je geen technische kennis hebt, kun je kant- en klare webshop software aanschaffen.
De producten en/of diensten die je wil verkopen in de webshop heb je natuurlijk ook nodig. Denk ook aan plek voor opslag indien nodig en aan de verzending hiervan.

Welke software kan ik gebruiken voor mijn webshop?

Er zijn verschillende types software voor een webshop beschikbaar. Zo kan iedereen een passende software vinden. Je kunt kiezen voor een kant- en klare software, voor open source software. Dit laatste werkt op basis van plug in.

Kant- en klare webshop software:

Bij de kant- en klare webshop software kun je onder andere kiezen uit:

  • Lightspeed Ecommerce:

Telefonische ondersteuning, onderhoud en hosting zijn inbegrepen in dit complete, kant- en klare platform voor MKB e-commerce. Als startende online ondernemer begin je eenvoudig een webwinkel ‘in the cloud’.

  • Wix:

Deze webshop kent meer dan 500 templates voor webshops en is zeer gebruiksvriendelijk. Geschikt voor starters, maar ook zeker voor goedlopende webshops!

  • Jouwweb:

Start je pas? Dan kun je eens een kijkje nemen bij jouwweb. Redelijk uitgebreid, maar toch betaalbaar!

Open source webshop software

Open source webshop houdt in dat je bijvoorbeeld plug-ins toe kunt voegen aan een bestaande website. Dit kan een optie zijn als je toch enige technische kennis hebt en hier ook de tijd voor hebt. Het kan namelijk toch behoorlijk wat tijd in beslag nemen.