Kleuren die vloeken! Is dat nog wel van deze tijd of kan nu echt alles?

Het wordt steeds belangrijker in deze tijd om er goed uit te zien. Dit kan op verschillende manieren. Zowel je verzorging in de zin van bijvoorbeeld een lekkere parfum opspuiten, maar ook de verzorging van je gezicht en haren. De modewereld is nu al helemaal aan het doorbreken. Het is daarom belangrijk om wel het een en ander te weten daarover.

Zijn er echt dingen die niet meer kunnen?

De mode verandert met de tijd en dat betekent dus ook automatisch dat er dingen zijn die gewoonweg niet meer kunnen. Dit kunnen bepaalde kledingstukken zijn, maar dat kunnen dus ook kleurcombinaties zijn. Als je kijkt naar vroeger dan droeg iedereen kleurrijke kleding. Kijk je naar deze tijd dan zal je al sneller opgevallen zijn dat er minder kleur gedragen wordt.

Dit betekend dan gelukkig niet dat kleur dragen niet meer kan in deze tijd, want dat is wel het geval. Het is alleen niet per se de ‘mode’ meer om het even zo te brengen. Ook in de zakelijke omgeving zie je dat vaker voorkomen dat er veel minder kleur wordt gedragen en veel meer zwart, wit of grijs.

Je hebt nog steeds mensen die hier lak aan hebben en die doen wat ze zelf willen. Hier hebben ze zeker weten gelijk in want je moet ook dragen wat je wilt. In professionele sferen is het soms wel belangrijk om je enigszins aan de kledingvoorschriften te houden om het even zo te noemen. Je moet representatief zijn en op dat moment betekent dat dus dat je rekening moet houden met de mening van de maatschappij.

Wat kan in deze tijd niet meer

Als het echt om de kleuren zelf gaat dan zijn er een aantal dingen die in deze tijd niet meer kunnen. De dingen die wij zullen opnoemen kunnen misschien raar zijn omdat je zelf gewend kan zijn dat dit vroeger gewoon normaal was. De tijd veranderd en zo dus ook deze trend. Het is uiteindelijk aan jezelf of je het nog gaat dragen. Niet omdat de maatschappij zegt dat het niet kan mag je het niet dragen natuurlijk.

Vroeger was het juist goed om dezelfde kleur te dragen. Je droeg bijvoorbeeld een groene trui met daaronder een groene broek. Dat was normaal. Nu is dit iets wat dus echt niet meer kan. Ook al is het dezelfde kleur wordt dit zeker gezien als vloeken. Vooral in een zakelijke omgeving is dit niet iets wat kan volgens de maatschappij.

Nog zo een voorbeeld is felle kleuren dragen in je kleding en als make up. Vroeger zag je het vaak dat iemand een felle oogschaduw kleur had en daarbij ook een fel gekleurd T-shirt. Dit zul je niet snel meer tegenkomen in deze tijd omdat dit niet meer kan en dus ook onder de term vloeken valt. Nu wordt er vaak afgestemd op welke je doet. Of een simpele kleur kleding met een fellere oog look of andersom juist.