Koele dranken tijdens je werk met de thermoskan

Op de warme zomerdagen is het heerlijk om tijdens je werk een verkoelend koud drankje te hebben. Als je een thermoskan hebt, kan je deze ’s ochtends vullen om zo later op de dag te genieten van een heerlijk verfrissend koud drankje. Hieronder staan een aantal tips en receptjes voor koele drankjes voor op je werk.

Mango limonade

Op hete zomerse dagen is het belangrijk om goed te blijven hydrateren. Een limonade op waterbasis is dus een erg geschikte dorstlesser voor op werk. Pak je thermoskan erbij en je kan beginnen met het maken van deze heerlijke, maar makkelijke mango ijsthee limonade. Als eerste moet je thee zetten in een pannetje of in een theepot om deze vervolgens te laten afkoelen. Dan kan je de siroop gaan maken, door 125 gram suiker met 125 ml water te mengen. Breng dit aan de kook en zorg dat alle suiker mooi oplost in het water. Nu kan je de mango’s gaan snijden en de limoen uitpersen. Voeg de mango en de limoen toe aan de siroop en breng dit weer aan de kook. Vervolgens giet je de thee bij het mango limonade mengsel en laat je dit afkoelen. Als laatste kan je het fruit eruit zeven met een zeef en serveer je het drankje het best met ijsblokjes. 

Ijskoffie

Ook op de hete dagen ben je toe aan een lekker bakje koffie op werk. Nu is een warme koffie prima, maar is het nog lekkerder om voor een ijskoffie te gaan. Zelf ijskoffie maken is erg makkelijk en kan je ook snel doen in je pauze op werk. Begin met het zetten van een goede sterke kop koffie of een dubbele espresso. Deze sterke koffie kan je op smaak brengen met wat zoets, zoals suiker of honing, en goed even doorroeren. Wacht tot de koffie een beetje is afgekoeld en voeg dan voldoende ijsblokjes toe. De ijsblokjes zullen de koffie snel verder laten afkoelen, et voilà, je ijskoffie is al klaar om te drinken. Een extra optie is om een scheutje melk toe te voegen, waardoor de ijskoffie een iets meer romige smaak krijgt. 

Cranberry-gember mocktail

Stel je bent jarig of hebt een andere reden waarom je je collega’s wilt verrassen, dan kan je ook gaan voor een lekkere mocktail. Dit is een wat zoeter drankje en kost ook iets meer tijd, maar is het proberen zeker waard. Allereerst heb je hiervoor een blender nodig. Hak wat stukjes gember fijn en voeg deze samen met 200 ml cranberry juice toe aan de blender. Daarnaast kan je wat gembersiroop uit een potje toevoegen voor een extra zoete smaak. Knijp daarna een half limoentje uit boven de blender en voeg een aantal verse muntblaadjes toe voor een frisse smaak. Blend dit geheel gedurende 30 seconden totdat het een glad mengsel is. Je kan de mocktail in een thermoskan doen, maar het is ook een goed idee om de mocktail te serveren in mooie hoge glazen. Je kan het afmaken met een extra schijfje limoen, wat muntblaadjes en wat ijsblokjes.