3 tips als je gebruik gaat maken van Google Ads

Je hebt ondertussen veel verhalen gehoord over zoekmachine adverteren, oftewel Google Ads. Dit kan mooie resultaten opleveren en veel bezoekers naar je website trekken. Maar waar moet je beginnen? We geven je onze 3 best tips! 

Bepaal je doelen

Voordat je met Google Ads een campagne kan beginnen is het belangrijkste om je doelen en bijbehorende strategie te bepalen. Zoek uit waarom je hebt besloten om Google Ads in te schakelen en wat je ermee wilt bereiken. Stel bijvoorbeeld als doel dat je meer kliks wilt op het telefoonnummer op je site of het invullen van het contactformulier. Zorg dat deze doelen voor jezelf duidelijk en meetbaar zijn. Beslis ook wat je budget gaat zijn. 

Maak ook duidelijk voor jezelf wie je doelgroep zijn en maak gebruik van targeting. Verkoop je alleen in Nederland, zorg dan dat andere landen zoals België en Duitsland uitgesloten worden van je advertenties. Zo kun je er ook voor kiezen om alleen in een specifiek gebied gebruik te maken van Google Ads, als je alleen lokaal je product of diensten aanbiedt. 

Start met goede zoekwoorden en tekst

Om goed van start te gaan zijn de juiste zoekwoorden op je website belangrijk. Kies hiervoor voor longtail zoekwoorden. Het woord ‘jas’ levert misschien wel veel verkeer op naar je website, maar de woorden ‘bruine jas kopen’ is interessanter voor je webshop. Dit zal je je meer conversie opleveren omdat het een specifieke zoekterm is. Hierdoor is het inspelen op veel voorkomende zoektermen belangrijk. 

Zorg dat deze zoekwoorden duidelijk terugkomen in een pakkende advertentietekst. Deze bestaat uit 3 koppen en 2 beschrijvingen die meteen tevoorschijn komen op Google. Dit is dus het eerste wat opvalt voor de persoon die googled, dus dit is iets wat ze potentiële klant meteen moet aanspreken.

Er bestaan ook uitsluitingszoekwoorden. Het is slim om je hier ook in te verdiepen. Dit houdt in dat er zoekwoorden zijn waar je juist niet op gevonden wilt worden. Verkoop je schoenen, maar geen specifieke tennisschoenen, dan is het slim om het zoekwoord tennisschoenen buiten te sluiten. Anders kan het gebeuren dat mensen te snel wegklikken van je website, wat slechte kan uitpakken voor je Googleresultaten.

Goede landingspagina’s 

Als je door je Google Ads advertentie de bezoeker naar de website hebt gekregen, moet de landingspagina wel relevant zijn aan dat wat wat diegene zocht. Het is belangrijk om de relevantie te bewaren tussen de zoekwoorden, de advertentieteksten en landingspagina.  Het moet niet zo zijn dat als iemand op iets specifieks zoekt dat hij op een hele algemene pagina terecht komt. Hij zal dan denken dat hij niet gaat vinden wat hij zocht en klikt de website weer weg. 

Google zul je landingspagina’s indexeren en aan de hand daarvan kan Google je korting geven op je kosten per klik. Als een bezoeker snel je website weer wegklikt, kan Google je landingspagina niet beoordelen. Als je wel genoeg verkeer ontvangt op je landingspagina, maar de klanten gaan niet over op iets kopen, dan wordt het tijd om de landingspagina aan te passen en aantrekkelijker te maken.