Facebook marketing, hoe krijg je meer bekendheid?

Iedereen kent Facebook. Het platform heeft veel dagelijkse gebruikers. Voor ondernemers en marketeers kan Facebook een goede marketing zijn. Je onderneming kan meer bekendheid krijgen doordat je adverteert op Facebook. Als ondernemer of marketeer kun je op een gemakkelijke manier je doelgroep bereiken of naamsbekendheid krijgen. Facebook marketing is voor ondernemers zeer interessant.

Kies een eigen advertentiedoelstelling

Als je gaat beginnen met Facebook marketing is het belangrijk wat je precies wilt. Jij bepaalt zelf wat je doelgroep kan doen wanneer deze jouw advertentie zien. Er zijn een aantal doelstellingen waaruit je kunt kiezen die helpen dat je meer naamsbekendheid krijgt en dat je doelgroepen interesse krijgen in je advertentie. De advertentiedoelstellingen waaruit je kunt kiezen zijn:

Betrokkenheid bij een paginabericht

Breng paginaberichten onder de aandacht en genereer meer likes of reacties.

Bouw een publiek op door pagina vind ik leuks

Via pagina-vind-ik-leuks kun je meer likes krijgen door gebruikers.

Het klikken naar je website

Wanneer gebruikers er op klikken komen ze naar je website. Je genereert bezoekers.

De websiteconversies

Het genereren van inschrijvingen, aanvragen of bestellingen op je website met directe response.

Je app installaties verhogen

Als je een app hebt kun je het aantal downloads verhogen.

De betrokkenheid met een app

Stimulatie van bezoekers om je app vaker te gebruiken.

De reacties voor evenementen

Je kunt de bekendheid van je bedrijf vergroten en het aantal deelnemers van een evenement.

De geclaimde aanbiedingen

Je kunt de aanvragen of inschrijvingen verhogen door een tijdelijke aanbieding te maken om te verkopen.

Een video laten kijken

Maak een advertentie die interessant wordt voor bezoekers zodat deze een video van je bekijken.

Maak je eigen advertenties

De eyecatcher van een advertentie is de gekozen afbeelding. In de meeste gevallen hangt hier het succes van af. Een advertentie op Facebook bestaat steeds uit een afbeelding en tekst. Jij bepaalt wat je in de advertentie wilt hebben staan. Je kijkt dan naar je doelgroep en wat je boodschap is.

Als je een afbeelding plaatst kies je altijd voor een die te maken heeft met je product of dienst. Zorg dat de afbeelding de volle aandacht trekt. Heb je aanbiedingen of kortingen vermeld die ook in je advertentie. Voor een goede advertentie is het ook goed om een call to action te gebruiken zoals:

  • Neem snel contact op
  • Bestel nu online
  • Vraag nu een offerte aan

De advertentieplaatsing

Als ondernemer wil je meer bekendheid. Dan is een goede Facebook marketing nodig. Je kunt een Facebook advertentie op drie plaatsen laten verschijnen. Je kunt deze selecteren en plaatsen in een specifieke advertentieruimte. Een Facebook advertentie plaats je in de Desktop News feed, de Right Colum Ad of in de Mobile News feed.

Een goede campagnestructuur

Een Facebook advertentie is onderdeel van een campagnestructuur. De campagnes worden in drie niveaus verdeeld. De campagne zelf, de advertentieset en de advertentie die je maakt. Een Facebook advertentie is een goede marketing en geeft je als ondernemer meer bekendheid. Zorg voor een opvallende aansprekende advertentie.