3 tips om je meegebrachte lunch lekker houden als het warm weer is

Op een zomerse dag maak jij je lunch klaar voor je kind en je geeft het mee naar school. Later toen je kind weer thuiskwam met het lunchtrommeltje zag je dat je kind nauwelijks zijn brood had aangeraakt en kreeg je te horen dat het niet te eten was.

Wat was de reden waarom je kind het niet opat
De reden? Omdat het brood ‘’oud’’ uit zag, de hagelslag was gesmolten en het lapje kaas zag eruit alsof het bezweet was. Dit moet de volgende keer anders maar hoe zorg je ervoor dat het de volgende dag niet weer gebeurt?

Hoe kan je zolang mogelijk het eten vers meegeven en bewaren

Er zijn verschillende manieren om het eten gekoeld te bewaren maar je moet het wel weten. En het moet niet te moeilijk en te ingewikkeld zijn om mee te geven aan je kind. Misschien is er een koelkast op school maar die zal snel gevuld zijn door lunchpakketten van de leerkrachten en het is maar een vraag of er plek is voor alle lunchtrommeltjes van de kinderen erin te zetten. Stel je nu eens voor dat ieder kind dat gaat doen van elke klas waar gaan ze al die koelkasten plaatsen dat gaat hem niet worden dan maar voor een alternatief kijken. 

Houd het koel met pakjes
Pakjes drinken of een half sponsje waarvan de harde kant eraf is, functioneert als kleine koelelementjes en het lunchpakket leg je in de diepvries en de dag erna leg je het brood verpakt in aluminiumfolie in het trommeltje let erop dat je het sponsje in een boterhamzakje stopt anders gaat het lekken. Zo ben je ervan overtuigd dat het lekker vers en gekoeld blijft. 

Geef een koeltasje mee
Wil je kind wat anders dan alleen maar saaie boterhammen kun je ervoor kiezen een frisse salade naar keuze mee te geven deze kun je in een speciaal ontworpen halve thermoskannetje doen en dit stop je in een koeltasje. Dit is handig mee te geven naar school. Er zijn vast wel toffe tasjes te vinden in een winkel om aan de kinderen mee te geven als ze naar school gaan. Leuk om ook een keer af te wisselen is een opgerolde boterham met ham en snoeptomaatjes en dit met prikkertjes vastmaken. 

Ben je creatief ingesteld dan kun je al vrij simpel het lunchtrommeltje veranderen

Je kent toch wel die voorruit folie die je gebruikt voor je auto als het vriest of als de zon erop staat. Voor een budget prijsje kun je die vast wel krijgen in een winkel. Knip het zo uit dat je het hele lunchtrommeltje bedekt en plak het vast met een goed lijmpistool. Ook de binnenkant kun je met een laagje bedekken en vastlijmen. Wel goed laten drogen en ventileren anders blijft de geur hangen in het trommeltje. Met al deze tips kom je best wel ver. Mama super blij, kind super blij! Heel veel succes toegewenst met het maken van een leuke oftewel koele lunchtrommel!