Netjes naar je zakelijke afspraak tijdens de warme weken

Naar een zakelijke afspraak moeten kan tijdens warme weken aanvoelen als een marteling. Je wilt er netjes uitzien maar aan de andere kant zou je eigenlijk het liefst zo min mogelijk aan willen trekken. Dit is zeker het geval wanneer het warmer dan 25 graden is.

Zomerse kleding kan zeker tijdens zakelijke afspraken erg lastig zijn. Ten eerste wil je jezelf natuurlijk aan de geldende kledingvoorschriften houden. Aan de andere kant wil je ook weer niet badend in het zweet op je zakelijke afspraak aankomen.

Om er ook tijdens wat warmere dagen toch netjes uit te zien wanneer je een zakelijke afspraak hebt hebben we in dit artikel een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Maar jij bepaalt natuurlijk helemaal zelf wat je aantrekt wanneer je naar een zakelijke afspraak gaat.

Je voeten

 Je zal vast in eerste instantie niet aan je voeten denken als je naar een zakelijke afspraak moet. Bij warm weer zou je het liefst slippers aan willen trekken. Helaas is dit niet het ideale schoeisel wanneer je naar een zakelijke afspraak gaat.

Gelukkig zijn er nog genoeg mogelijkheden om toch netjes gekleed naar je zakelijke afspraak te gaan. Draag een paar zomerse sneakers, espadrilles of instappers. Je kan ook de keuze maken voor een paar macassins.

Al deze schoenen kunnen niet alleen heel stijlvol zijn, ze zijn ook heerlijk luchtig als het warm is. Zo kan je toch met nette schoenen een zakelijke afspraak afhandelen zonder dat je voeten het veel te warm hebben.

Wel of geen korte broek

Waarschijnlijk vind je het geen goed idee om in een korte broek naar je zakelijke afspraak te gaan. In de meeste gevallen is dit dan ook af te raden. Toch kan het soms best om in een korte broek naar een zakelijke afspraak te gaan.

Tegenwoordig zijn er namelijk ook hele nette korte broeken die je op een warme zomerdag best naar een zakelijke afspraak aan kunt trekken. Voel jij jezelf hier toch niet prettig bij? Kies dan voor een lange broek die gemaakt is van katoen of linnen.

Je bovenlichaam

Op warme zomerdagen geven we allemaal de voorkeur aan lekker luchtige bovenkleding. Helaas is dit niet altijd mogelijk en zeker niet wanneer je een zakelijke afspraak in je agenda hebt staan. Kies vooral niet voor een hemdje en probeer ook een T-shirt te vermijden.

Voor een zakelijke afspraak kan je beter kiezen voor een dun overhemd of een blouse. Heb je alleen een exemplaar met lange mouwen, dan is het mogelijk om deze een stukje op te rollen. Je kan er ook voor kiezen om een poloshirt aan te trekken.

Weet je niet zeker of jouw overhemd of blouse wel netjes genoeg is om naar een zakelijke afspraak te gaan, dan kan je de outfit met een mooi colbert afmaken. Kies bij voorkeur voor pasteltinten en kies een colbert wat van een luchtig materiaal is gemaakt zoals linnen of katoen.