5 grandioze tips voor een strakkere winkel met shopify

Steeds meer mensen maken gebruik van shopify. Door het juiste gebruik zorg je ervoor dat klanten je winkel vinden en tot aankoop overgaan. Gebruik onderstaande tips om de klant van alle gemakken te voorzien.

Duidelijke informatie

Veel producten worden teruggestuurd omdat het niet is wat de klant had verwacht. Is de informatie niet goed in je online winkel dan loop je dit risico.

Verkoop je kleding dan kun je bij het kledingstuk een maattabel toevoegen. Weet je hoe het kledingstuk valt dan is het verstandig dit erbij te vermelden. Dit voorkomt dat de klant je product besteld en er thuis achter komt dat het niet past en het weer terug moet sturen.

Met de juiste informatie had je het vanaf het moment dat het naar de klant gestuurd wordt en de klant het weer terugstuurt misschien wel kunnen verkopen aan een andere klant die het wel past. Het risico dat het beschadigd tijdens het versturen, passen en weer terugsturen is aanwezig en kun je hiermee voorkomen.

Foto’s maken alles duidelijk

Zorg dat je duidelijke foto’s van het product toon. Maak eventueel foto’s van details. Zorg dat je van kleding ook foto’s maakt van een model die de kleding draagt. Hoe meer een klant zich kan visualiseren, hoe eerder ze bereidt zijn tot aankoop.

Met shopify kun je heel eenvoudig meerdere foto’s uploaden waarmee je de webshop aantrekkelijk maakt.

Maak het de klant gemakkelijk

Laat je klant niet zoeken naar de aankoopknop. Als je veel informatie over je product hebt staan op de pagina, is het verstandig om een beweegbare knop voor aankopen te plaatsen. Dit voorkomt onnodig scrollen waardoor de klant eerder tot aankoop overgaat.

Leid de klant niet af

Heeft de klant zijn keuzes gemaakt in je webshop en komt degene in je betaalomgeving, let er dan op dat hij of zij niet te veel afgeleid wordt.

Het heeft geen meerwaarde dat de gekozen producten getoond worden op het moment dat ze bijvoorbeeld hun gegevens doorgeven. De kans bestaat dat ze zich hierdoor bedenken en van de koop afzien.

Zoeken is uit den boze

Veel klanten vinden het vervelend als ze moeten zoeken naar bijvoorbeeld de verzendkosten of het retourbeleid in een online winkel. Als ze te lang bezig zijn om de voor hen belangrijke informatie te vinden worden ze afgeleid of worden ze wantrouwig.