5 recruitment tips om de beste kandidaat te vinden

Wanneer er een openstaande vacature is, is het logisch dat er een kandidaat gezocht wordt om de openstaande vacature in te kunnen vullen. Maar hoe weet je precies of je de meest geschikte kandidaat voor je hebt zitten. Om je hier een beetje bij te helpen hebben we in deze blog 5 tips voor je op een rij gezet om je te helpen zoeken daar de beste kandidaat.

Het opstellen van een goede vacature

Wanneer je weet waar je kandidaat aan moet voldoen wordt het tijd om een vacature op te gaan stellen. Dit gaat helpen bij het aantrekken van de meest geschikte kandidaten. De onmisbare eisen voor bij de functie moet je hierin benoemen. Hiermee voorkom je ook dat er een hele lijst aan informatie in komt te staan die er niet echt toe doet.

Het opstellen van een functieprofiel

Het is slim om te weten aan welke eisen jouw kandidaat zou moeten voldoen. Op basis van deze gegevens is het mogelijk om al een eerste schifting te maken. OP deze manier kan je al sollicitaties eruit filteren die niet helemaal voldoen aan het profiel. Deze kan je dan via een standaard mail al een afwijzing sturen.

Maak gebruik van een assessment

Als je veel sollicitaties binnen hebt gekregen kan het een grote hulp zijn om assessments af te nemen. Hiermee krijg je nog een beter beeld van welke kandidaten het best bij de vacature zouden passen. Hiermee sluit je uit dat je de juiste kandidaat alleen op basis van onderbuikgevoel en mensen kennis zal gaan selecteren.

Stel de interview vragen van tevoren op

Wanneer je met de geselecteerde aan tafel zit en in gesprek bent is het slim om de vragen die je graag wil stellen op voorhand al vast te leggen. Zorg er voor dat je dan vragen stelt die zich direct richten op de nodige competenties bij de vacature.

Kies de aller beste kandidaat

Nu je alle kandidaten die door de hele procedure heen zijn gekomen hebt gesproken moet je de meest geschikte kandidaat gaan kiezen. Hier kunnen de antwoorden op je vragen en het afgenomen assessment je heel goed bij helpen. Hierdoor kies je voor de meest geschikte kandidaat voor de openstaande vacature.