Hoe verhoog je jouw omzet? 5 tips!

Omdat het door het steeds veranderende gedrag van consumenten steeds lastiger wordt voor retailers om de omzet te kunnen verhogen, is het steeds belangrijker om ook online meer mensen te bereiken. Om meer omzet te genereren kan je als retailer gebruik maken van deze tips:

Kies voor Omnichannel

Het voordeel van Omnichannel is dat de verkoop via diverse kanalen plaatsvindt. Je kan hierdoor meer bereik krijgen en ook je klanten beter van dienst zijn. Omdat de verkoop hier via een aantal verschillende kanalen plaatsvindt, is het belangrijk om met een consistente logica te werken.

Gegevens verzamelen

Voor veel retailers mag big data niet aantrekkelijk klinken, toch houdt dit alleen in dat er informatie van klanten verzameld wordt. Door de naw gegevens van je klanten te verzamelen en deze aan voorkeuren voor een aantal aankopen te koppelen krijg je waardevolle informatie betreffende het gedrag en de wensen van je klanten.

Digitale media gebruiken

Je kan als retailer ook gebruik maken van social media om een nog beter beeld van je klanten te krijgen. Omdat je via social media het contact met je klanten kan versterken en je relatie met je klanten verbeteren. Dit leidt tot een grotere jaaromzet.

Variabele prijsstrategie

Andere woorden voor variabele prijsstrategie zijn revenu management of dynamic pricing. Hierbij zorgen algoritmes voor prijzen die automatisch worden gepersonaliseerd. Het kan namelijk behoorlijk varieren hoeveel een klant voor een bepaald product of dienst wil betalen. Dit kan afhankelijk zijn van prijzen die andere retailers hanteren of van het seizoen.

Inzicht vergroten

Je wilt als retailer natuurlijk goed in de gaten houden wat er gebeurt bij je verschillende filialen of tijdens outlets. Om hier een ideaalbeeld van te krijgen zouden de online en de fysieke voorraad perfect op elkaar moeten worden afgestemd.

Stel je voor dat je in de fysieke winkel een t-shirt in een bepaalde maat en kleur verkocht wordt, dan is het belangrijk dat dit ook te zien is in je webshop. Het wordt dus steeds belangrijker om de omzet centraal te beheren.

Het doel hiervan is niet alleen om verschillen tussen je voorraad en de kassa te voorkomen, maar ook om duidelijke reportages te kunnen maken. De beste optie is om te kiezen voor een online kassa systeem.