5 stedentrips die je zullen verrassen!

Heb je zin om een weekendje weg te gaan of om een stedentrip te maken? Er zijn een groot aantal plaatsen die de moeite meer dan waard zijn om te bezoeken. Hiervoor hoef je niet de hele wereld over te reizen.

Ook in Europa zijn er een groot aantal steden die zich uitstekend lenen om er een weekendje heen te gaan om weer helemaal op te laden. Ook als je er niet van houdt om jezelf in de drukte te begeven. Hou je ervan om naar plaatsen te gaan waar geen massatoerisme is, dan zijn deze plaatsen een aanrader.

Lecce

In de Italiaanse streek Puglia ligt deze prachtige barokstad. Lecce heeft twee bijnamen. Ze wordt ook wel het Florence van de barok genoemd of het Athene van Puglia.  Je kan hier een stadswandeling maken die je langs schitterende piazza’s, prachtige kerken en monumenten voert. Je vindt in Lecce een groot aantal winkels van bekende Italiaanse modemerken.

Lyon

Om een verborgen parel te zijn is de Franse stad Lyon eigenlijk te groot. De stad staat bekend als de culinaire hoofdstad van Frankrijk. De stad ligt tussen de Rhone en de Saone. Je vindt hier een aantal overdekte steegjes en prachtige bouwwerken. Ook heeft Lyon meer dan 2000 restaurants waar je terecht kunt voor een heerlijke maaltijd.

Cardiff

Misschien denk je er als Nederlandse toerist niet meteen aan om een stedentrip te maken naar de hoofdstad van Wales. Van oorsprong is Cardiff een steenkoolstad. Tegenwoordig kan je in deze stad winkelen op de hangende promenade. Hier zijn behalve winkels ook een groot aantal restaurants te vinden.

Doornik

Deze Belgische stad wordt door de Fransen Tournai genoemd. Doornik is de oudste stad van België. De vroegere kaaien aan de oevers van de Schelde zijn tegenwoordig in gebruik als terrassen promenade’s. Wie cultuur wil snuiven kan terecht bij de Notre-Dame kathedraal die mooier is dan die in Parijs en bij het Belfort.

Quedlinburg

In Duitsland vind je op twee uur rijden vanaf de bekende stad Berlijn een stad die zeker zo mooi maar veel minder bekend is. Quedlinburg is een stad met ruim 1200 vakwerkhuisjes. Zeker rond de kerst lijkt het net alsof je hier in een levens sprookje beland bent.