Hoe kun je met jouw blog geld verdienen door gebruik te maken van affiliate?

Geld verdienen terwijl mensen jou blog lezen. Dit is mogelijk als je gebruik maakt van affiliate. Wat is affiliate en hoe werkt het? Wij leggen het in het kort aan je uit.

Wat houdt affiliate in

Online marketing is een vorm van affiliate marketing. In de teksten van je blog zet je affiliate linkjes naar andere webshops. Klikken mensen tijdens het lezen van je blog op een link dan worden ze naar de des betreffende website geleidt. Wanneer ze een aankoop doen in de webshop krijg je commissie hiervoor. Dit is meestal een klein percentage van de aankoop of een bedrag per klik.

Eenvoudige inkomsten

Doordat de lezers van jouw blog op de link drukken, verdien jij online geld. Het is dus van belang dat er voldoende bezoekers op je eigen website komen en dat meerdere mensen je blog lezen. Blog je vaker over interessante onderwerpen dan zul je merken dat mensen je gaan volgen.

Het wordt dan eenvoudig om er inkomsten mee te genereren. Zolang jouw blog online staat en de campagne van het affiliateprogramma of netwerk loopt, blijf je online geld verdienen op het moment dat mensen op je link klikken en een aankoop doen. Dit kan flink oplopen

Hoe kom je aan betaalde links

Je kunt in je blog of op je websites bepaalde links plaatsen, maar als je geen afspraken hebt over de betaling, verdien je niets. Om geld te verdienen moet je samenwerken met een affiliatie netwerk of partnerprogramma.

Grote bedrijven hebben hun eigen programma, maar merendeel van de bedrijven zijn aangesloten bij een partner netwerk. Je kunt je aanmelden bij dit soort netwerken. Zij houden precies bij hoe vaak er doorgelinkt is vanuit jouw blog of website en wat je commissie is.

Is dit voor iedereen mogelijk

Op het moment dat je de aanmelding hebt gedaan krijg je toegang tot de campagnes van de aangesloten bedrijven. Je kunt hier een keuze maken uit de producten en aanbiedingen die bij jouw blog of website aansluiten.

Nadat je de keuze hebt gemaakt welk product of bedrijf je wilt vermelden, geef je dit door aan het affiliateprogramma of netwerk. De laatste stap is dat de adverteerder beoordeelt of je blog of website aansluit bij hun doelgroep. Vanaf dit moment kun je hiermee online geld verdienen.