Aangepast kantoormeubilair voor werken met een handicap

Een goede werkplek is belangrijk. Dat geldt voor gezonde mensen maar ook voor mensen die een handicap hebben. Een handicap wil niet zeggen dat je niet meer kunt werken. Het kan zijn dat je aangepast kantoormeubilair nodig hebt wanneer je zou werken in een kantoor bijvoorbeeld. Dat is mogelijk. We vertellen je alles over de opties en hoe bijvoorbeeld ergonomisch kantoormeubilair je kan helpen.

Wat is ergonomisch kantoormeubilair?

Een goede kantoorruimte of een thuiswerkplek is belangrijk. Het draagt bij aan het werkplezier, de gezondheid en aan de productiviteit. Voor iedereen is het belangrijk om tijdens het werk achter een computer comfortabel te kunnen werken. Ergonomisch kantoormeubilair kan hier goed bij helpen. Als je ergonomisch kantoormeubilair aanschaft zul je deze zo in kunnen stellen dat die zich aan je lichaam aanpast.

Mensen met een handicap kunnen hier baat bij hebben. Veel kantoormeubelen hebben een ergonomische functie. Ergonomisch kantoormeubilair is gezond en veilig voor iedereen. Iemand die moeite heeft om van de stoel omhoog te komen zou baat kunnen hebben bij een sta op stoel. Een kleine aanpassing die wel helpt. Ergonomisch kantoormeubilair kun je instellen op de gebruiker. Alles is verstelbaar waardoor iemand met een handicap gemakkelijker kan werken.

Een aangepaste ergonomische bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel is handig voor iemand met een handicap. Iemand kan in de stoel zitten zonder lichamelijke klachten te krijgen. De onderdelen van de ergonomische bureaustoel zijn in hoogte verstelbaar. Denk hierbij aan:

  • De hoofdsteun
  • De lendesteun
  • De armleuningen
  • Het voetkruis

Je hebt ergonomische bureaustoelen die je handmatig of elektrisch in de hoogte kunt instellen. Samen met het ergonomisch bureau is de ergonomische bureaustoel een van de gemakkelijkste kantoormeubilair die gemakkelijk is aan te passen aan iemand met een handicap. De bureaustoel is toegankelijk en comfortabel om ergonomisch te werken. De bureaustoel zorgt voor een goede ondersteuning van het lichaam.

Een ergonomische zit/sta werkplek

Als je spreekt over een zit/sta werkplek, dan heb je in principe een bureau die in hoogte verstelbaar is. Met reuma bijvoorbeeld zou je ook kunnen kiezen voor een elektrische zit/sta werkplek. Het bureau gaat dan door een druk op de knop in enkele seconden in hoogte omhoog. Je hoeft dan geen kracht te zetten in je handen.

Iemand die werkt en niet lang kan zitten of staan kan kiezen voor een zit/sta werkplek. Je kunt dan op een eenvoudige manier afwisselen van houding. Een zit/sta werkplek geeft je de mogelijkheid om zittend en staand te werken door het bureau in hoogte of laagte te verstellen. Allebei is ergonomisch ontworpen zodat je niet gauw lichamelijke klachten zult ondervinden. Het bureau is manueel en elektrisch verkrijgbaar.

Een ergonomisch toetsenbord en muis

Een ergonomisch toetsenbord en muis kan iemand ook helpen wanneer die een handicap heeft. Denk bijvoorbeeld aan iemand met artritis of reuma. Het ergonomisch toetsenbord zorgt ervoor dat je handen steeds in een goede houding liggen wanneer je bezig bent met typen. De spieren worden minder belast. De pols zal ook minder buigen.