Als je ogen slechter worden, met een bril beter zicht op je beeldscherm

Ken jij dat, zit jij naar het beeldscherm te staren krijg je te maken met hoofdpijn. Heel erg vervelend natuurlijk, want dat kijkt niet lekker en zorgt voor een hoop irritatie. Het kan zijn dat je ogen slechter worden, maar ook kan het liggen aan het feit dat je veel naar een beeldscherm van een computer, laptop, tablet of mobieltje kijkt. Dit laatste is echt niet iets om je voor te schamen, want vroeg of laat kunnen we hier allemaal mee te maken krijgen.

Wist je dat er brillen zijn die je kunnen helpen beter te kijken naar een beeldscherm / tv, zodat jij geen last meer hebt van die vervelende hoofdpijn of irritatie aan de ogen.

Wanneer is een computerbril aan te raden?

Als jij vaak naar je beeldscherm kijkt is het handig om een computerbril te kopen die hier goed geschikt voor is. We hebben het dan niet over een paar minuten per uur naar een scherm kijken, maar je kunt hier gerust denken aan enkele uren per dag. Een beeldschermbril, ook wel computerbril genoemd, zou je kunnen helpen prettiger te kunnen werken en rustiger naar je scherm te kunnen kijken.

Wat is een beeldschermbril eigenlijk?

Je vraagt je natuurlijk af wat een beeldschermbril nu precies is en dat is ook niet zo vreemd! Wist je dat onze ogen niet echt gemaakt zijn om uren per dag naar een scherm te kijken? Toch kijken we tegenwoordig massaal uren per dag naar een laptop, televisie en om niet te vergeten onze smartphone. Doordat we dit allemaal massaal doen kun je te maken krijgen met klachten, zoals hoofdpijn en erg vermoeide ogen. Een beeldschermbril is een bril met de juiste sterkte voor je ogen, maar beschikt ook over een goede afstand tussen je ogen en het beeldscherm.

Vrouwe met beelschermbril achter computer

Volgens Eyewish is een beelschermbril:

Een beeldschermbril is een bril voor achter een computer. Het glas wordt speciaal op sterkte gemaakt om dichtbij (tot het toetsenbord) en midden-ver (tot het beeldscherm) scherp te zien.

Wat zijn de voordelen van een beeldschermbril?

Het voordeel van deze beeldschermbril is, dat je ogen veel beter kunnen ontspannen en zonder dat ze vermoeid raken.

Een ander voordeel van een beeldschermbril is, dat jij veel rustiger kunt werken zonder branderige ogen te krijgen.

Wist je dat een beeldschermbril zelf bij kan dragen aan een goede werkhouding? Je houding wordt namelijk beter, waardoor de kans minder is op het krijgen van schouder en nekklachten. Uiteindelijk zal het zelfs zorgen voor efficiënter en plezierig werken, want van al die nare klachten word je vanzelf chagrijnig. Goed voor jezelf, maar ook goed voor je naaste collega’s. Een win-win situatie dus!

Wanneer ben je een beeldschermbril nodig?

Als jij niet zeker weet of je een beeldschermbril nodig bent, dan kan het raadzaam zijn een aantal zaken door te lopen en jezelf wat vragen te stellen. Vraag jezelf eens hoeveel uur per dag jij met een laptop, tablet, computer of een beeldscherm werkt, maar vooral of je aan het einde van de dag vermoeide ogen hebt of juist hele branderige ogen. Weet jij het niet zeker of twijfel je nog steeds, maak dan eens een afspraak bij de opticien. Ze kunnen je namelijk eenvoudig en snel vertellen of het raadzaam is een beeldschermbril aan te schaffen!

Is een blauwlichtbril nodig?

Volgens onderzoek van consumentenprogramma Vara Kassa claimen opticiens onterecht schadelijkheid blauwlichtbeeldschermen en dat je daarvoor een blauwlichtbril nodig bent: