Als je personeel niet komt opdagen, wat kun je doen?

Als werknemer zorg je dat er (indien nodig) een rooster komt. Je gaat er op jouw beurt vanuit dat de werknemer aanwezig is op de geplande tijden. Er zullen altijd werknemers zijn die af en toe een paar minuten later binnen komen lopen.
Wat doe je echter als je personeel helemaal niet op komt dagen, zonder dat hier een (gemelde) reden voor is.

Voor veel werknemers is dit een reële vraag. Dit kan namelijk voor hele vervelende situaties zorgen. Wat kun je doen in een dergelijke situatie? Kun je iets doen om dit soort voorvallen te voorkomen?

Lees hieronder meer over wat je kunt doen als je personeel niet komt opdagen.

Wat kan ik doen als mijn personeel niet komt opdagen

Het kan enorm vervelend zijn als je personeel ingepland hebt en er komt iemand niet opdagen. Wat kun je het beste doen in deze situatie?

Probeer als eerste na te gaan of hier een reden voor kan zijn. Wellicht hebben de werknemers onderling iets opgevangen dat van belang kan zijn. Neem ook even een kijkje in het dossier van de werknemer.

Ga niet direct uit van het negatieve. Denk niet direct dat het opzettelijk is. Probeer de oorzaak te achterhalen door een klein beetje onderzoek te doen.

Een volgende stap zou zijn om contact op te nemen met de werknemer in kwestie. Ook indien je zelf al achter de oorzaak bent gekomen, is het fijn om dit alsnog van de werknemer te horen.

In het geval dat er zorgen ontstaan over de werknemer, dan kun je er altijd voor kiezen om een persoonlijk bezoekje te brengen. Het kan voorkomen dat de werknemer door bijvoorbeeld een ziekenhuisopname, niet in staat was om contact op te nemen. Is de werknemer niet thuis, dan kunnen de buren misschien informatie hebben.

Wat als ik geen contact krijg met de werknemer?

Hebben bovenstaande acties geen succes gehad? Dan zou de volgende stap zijn om de werknemer een schriftelijk bericht te doen toekomen. Hierin kun je een duidelijk verzoeken zetten dat de werknemer (zo snel mogelijk) contact met je opneemt.

Begin bijvoorbeeld met een e-mail. Bij geen gehoor kun je een aangetekende brief versturen.

Als er geen contact tot stand komt kun je eventueel juridische hulp vragen om na te gaan wat de best volgende stap in dit specifieke geval is.

Hoe voorkom je dat je werknemers niet op komen dagen?

Om er zeker van te zijn dat iedereen op de geplande tijden aanwezig is, is het belangrijk dat iedereen goed weet wat, en vooral wanneer dit van hem of haar verwacht wordt. Onduidelijkheden over roosters zijn vaak de oorzaak van een werknemer die niet is komen opdagen.

Zorg ervoor dat het rooster op tijd klaar is en op tijd naar iedereen verstuurd wordt. Eventuele latere wijzigingen kunnen bijvoorbeeld via een groepsapp aan elkaar doorgegeven worden.

Ook kun je gebruik maken van speciale programma’s/software en apps om het rooster voor iedereen, duidelijk bij te houden.