De temperatuur kruipt langzaamaan weer omhoog. Nog even en het is weer bijna zomer. De tijd voor een gezellig personeelsfeest, als beloning voor de inzet van jouw personeel. Heb jij nog niets gepland voor dit jaar, denk dan eens aan een barbecue. Een goede barbecue staat altijd garant voor een geslaagd personeelsfeest. Wij hebben een aantal tips voor jou op een rijtje gezet om komende zomer een perfecte barbecue voor jouw personeel te organiseren.

Geef je personeelsfeest uit handen

Als jij komende zomer een personeelsfeest met barbecue wilt organiseren voor jouw personeel, kan je het natuurlijk zelf doen. Maar waarom zou je dit doen? Door jouw personeelsfeest uit te besteden aan een cateraar, hoef je jezelf nergens druk om te maken, behoudens het weer dan natuurlijk. Maar goed in de zomer is het al snel heerlijk barbecue weer.

Veel cateraars werken namelijk met een zogenaamde partymanager. Deze regelen alles voor jou, van de aankleding van de locatie tot aan de drank en het uiteraard het eten. Dit kan heel ver gaan tot zelfs fraaie partytenten met hangtafels en banken en stoelen. Dus zelfs als het weer iets minder is deze zomer, kan je personeelsfeest toch gewoon doorgaan.

Je kunt er ook voor kiezen om alleen bepaalde dingen uit te besteden zoals de barbecue en de drank. Je kunt hierbij over het algemeen uit diverse arrangementen kiezen, met diverse vlees-, vis- en vegetarische gerechten, al dan niet aangevuld met een drankarrangement. Vrijwel altijd is er ook maatwerk mogelijk.

Het zal duidelijk zijn dat dergelijke activiteiten alleen geschikt zijn voor bepaalde groepsgroottes. Dit wil overigens niet zeggen dat je met kleinere groepen geen gezellig personeelsfeest met barbecue kan hebben. Maar voor diverse diensten geldt bij de meeste cateraars een minimum aantal personen.

Zelf een barbecue organiseren voor jouw personeel

Heb jij wat minder personeel maar wil je komende zomer toch een leuk personeelsfeest met barbecue geven, kan je ook zelf het een en ander organiseren. Ook in dat geval hoef je natuurlijk niet alles zelf te doen. Er zijn genoeg cateraars die ook voor kleinere groepen bepaalde arrangementen aanbieden, die netjes op de afgesproken tijd en plaats worden afgeleverd.

Ook hierbij heb je dan weer de keuze uit verschillende vlees-, vis- en vegetarische gerechten, uiteraard aangevuld met salades, stokbrood en sausjes. In vrijwel alle gevallen kan je ook de barbecue erbij huren. De drankjes kunnen soms worden besteld maar vaak is het handiger om deze zelf te organiseren. Het is net wat je wilt natuurlijk.

Als je hier voor kiest, is het wel heel verstandig om vooraf iemand aan te wijzen die de barbecue gerechten bereidt. Doe je dit niet, dan kan het op een gegeven moment een rommeltje worden en kunnen er bij de barbecue onveilige situaties ontstaan. Dat wil je natuurlijk voorkomen op je personeelsfeest. Zorg voor een aparte tafel met goed gekoelde drankjes. Het personeel kan deze prima voor zichzelf inschenken. Maak het feest compleet met gezellige zomerse muziek en jouw personeelsfeest slaagt gegarandeerd.

Door FNG eu