Waar gaan we heen op vakantie nu alles weer mag?

Heerlijk toch dat we nu eindelijk weer van alles kunnen doen. Heb jij het ook zo gemist om heerlijk te kunnen reizen? Genieten van een heerlijke vakantie of gewoon een weekendje weg. Veel mensen zijn dan ook alweer plannen aan het maken. De een wil kort en niet zover weg. De ander kan niet wachten om de reis van zijn leven te maken. Heb jij ook zo’n zin maar heb je inspiratie nodig? Dan moet je vast en zeker verder lezen.

De meest fantastische bestemmingen binnen Europa

De geijkte vakantielanden binnen Europa zijn natuurlijk Frankrijk, Italië en Spanje. Hartstikke leuk natuurlijk want het zijn stuk voor stuk prachtige landen om naar toe te reizen. Wil je eens iets anders en hou je van ruige natuur, kijk dan eens naar Noorwegen als je op vakantie gaat. Vooral de Noorse westkust met de prachtige fjorden is echt een ontzettend mooie omgeving.

Waar je ook pure natuur vindt, is Schotland met haar ruige Highlands. Wat echt een aanrader is, is om Schotland per trein te ontdekken. Je komt door de meest fraaie landschappen, donkere meren en mysterieuze kastelen.

Natuurlijk moet je in deze contorijen een beetje geluk met het weer hebben. Wil je van beter weer verzekerd zijn tijdens je vakantie, kan je beter richting het zuiden reizen. De Bloemen Riviera is de prachtige ruige kuststrook in het noordwesten van de laars. Je kunt door dit gebied perfect met de trein reizen. Deze brengt je van La Spezia, via de Cinque Terre naar de havenstad Genua. De gehele route loopt langs de fantastische kust. Neem wel de stoptrein want zo kan je alle dorpjes aandoen.

Wandelvakanties buiten Europa

Hou je van wandelen door de ruige natuur, dan zijn de Azoren jouw bestemming voor de komende vakantie. Op deze vulkanische eilanden vind je zeer wisselende landschappen, plantages en prachtige vergezichten.

Nog meer avontuur vind je in Costa Rica. Hier beleef je de meest geweldige avonturen in de spannende jungle waar je de meest bijzondere dieren kunt spotten. Maak een trekking over de hangbruggen door het oerwoud of ga raften op een van de wilde rivieren die het land telt.

Een weekendje weg naar onze zuiderburen of oosterburen

België en Duitsland zijn de ideale bestemmingen voor als je een weekendje weg wilt gaan. Bij onze zuiderburen kan je naar heerlijke steden zoals Brugge, Gent of Antwerpen. Perfect voor een gezellig weekendje weg met familie of vrienden. Genieten van de Belgische gastvrijheid en het Bourgondische leven. Het leuke ervan is dat ze allemaal lekker dichtbij liggen. Je bent er dus zo. De steden hebben tal van interessante bezienswaardigheden. Tussendoor geniet je op een van de gezellige terrassen van een bourgondische maaltijd met een goed glas bier.

Ben je meer van natuur en de buitenlucht, dan zijn de Belgische Ardennen een fantastische plek om heen te gaan. Je kunt hiervoor ook de grens over naar onze oosterburen. Wat dacht je van de Eifel, een geweldig mooi natuurgebied net over de Duitse grens.