Cryptoplatform PolyNetwork geeft hacker beloning van $500.000

Deze week werd cryptoplatform Polynetwork voor $610 miljoen aan virtueel geld bestolen, maar de white hack hacker (iemand die hackt met goede bedoelingen) gaf het virtuele geld later, al dan niet gedeeltelijk, weer terug. De diefstal was de grootste cryptodiefstal aller tijden.

Tegenover persbureau heeft Polynetwork verklaard dat ze de hacker (of hackergroep) een beloning heeft aangeboden van $500.000 voor het blootleggen van de maas in het computernetwerk. Of de beloning is geaccepteerd en in welke vorm, is niet bekend.

Poly Network is een platform dat verschillende blockchains met elkaar wil verbinden, zodat ze kunnen samenwerken. Een blockchain is een digitaal grootboek van transacties dat wordt bijgehouden door een gedistribueerd netwerk van computers, in plaats van door een centrale autoriteit.

Dinsdag maakte een hacker gebruik van een fout in de code van Poly Network om het geld te stelen. Volgens onderzoekers van blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist verloor Poly Network meer dan $ 610 miljoen bij de aanval.