T-mobile heeft interesse uit India

Persbureau Bloomberg meldt dat de Indiase miljardair Mukesh Ambani, de rijkste man van Azië en nummer 12 op Bloombergs rijkste personen ter wereld lijst, met zijn conglomeraat Reliance een bod wil uitbrengen op de 75% meerderheidsaandelen van Deutsche Telekom in T-mobile Nederland.

Met de overname zou een bedrag van ongeveer 5 miljard euro zijn gemoeid, althans dat is het streven van Deutsche Telekom. De resterende 25% van de aandelen zijn in handen van Tele2, dat in 2019 haar Nederlandse activiteiten samenvoegde met T-mobile Nederland.

Dat T-mobile Nederland te koop staat was al langer bekend en er zijn meerdere geinteresseerden, waaronder de investeerders Apax Partners en Apollo Global Management.

T-mobile behoort tot de top 3 van de Nederlandse telecommarkt

T-mobile is sinds vorig jaar een grote speler op de Nederlandse mobiele telecommarkt, toen nam het Simpel. In één klap kwamen er 1 miljoen nieuwe mobiele klanten bij.

Reliance is het grootste bedrijf van India

Ambani is groot geworden in de oliesector, maar de laatste tijd richt hij zijn pijlen meer op digitale diensten. Met een geschat vermogen van 78,8 miljard dollar staat hij op nummer 12 op de Bloomberg lijst van de wereldwijd rijkste personen.