De nieuwste mogelijkheden met Microsoft Office

Als er iets is dat na de Coronacrisis wel duidelijk is geworden, dan is het dat thuiswerken steeds vaker voor zal komen. In veel gevallen in combinatie met het vervullen van je functie op kantoor. Dit heeft zowel voor werkgever als voor personeel een aantal voordelen.

Het spreekt voor zich dat softwarefabrikant Microsoft hierop in gaat spelen. Omdat de combinatie van thuis en op kantoor werken standaard zal worden, is het belangrijk dat je op een andere manier kunt werken. Ook op je computer.

Microsoft Office heeft hiervoor een aantal belangrijke updates toegepast. Omdat we tegenwoordig niet meer naar kantoor hoeven om als werkgever en personeel een vergadering bij te kunnen wonen is het belangrijk dat dit gewoon via de computer kan.

Samenwerking

Tegenwoordig zijn computers en de echte wereld steeds meer met elkaar verbonden. Om online te kunnen vergaderen kan je via Microsoft Office gebruik maken van Teams. Hierdoor kunnen zowel tweedimensionale als driedimensionale vergaderingen worden bijgewoond.

Je kan bij dit programma gebruik maken van een gepersonaliseerde avatar. Het leuke hiervan is dat je deze avatar naar eigen wensen aan kunt passen. Je kan er ook gebaren en bewegingen mee imiteren. Zo ben je ook wanneer je camera niet aanstaat toch fysiek aanwezig.

Daarnaast hebben bedrijven de mogelijkheid om binnen Teams ruimtes die maken die lijken op fysieke ruimtes zoals een vergaderzaal. Hiermee wordt de onderlinge band tussen het personeel en de werkgever verbeterd.

Optimaal gebruik maken van Microsoft Office

Een van de dingen waar je op kantoor vaak tegenaan loopt is het versturen van een bestand in PDF-formaat. Je kan dit zowel in Als buiten Teams doen. Om te beginnen is het verstandig om eerst Word te openen en dan naar Bestand-Opslaan te gaan. Kies voor de optie opslaan als PDF.

Het voordeel van bestanden als PDF versturen is dat deze een stuk lastiger te wijzigen is dan wanneer je kiest voor het versturen van een Word-bestand. Je kan hiermee precies zien wat er door je personeel naar een bepaalde klant gestuurd is.

Nog een probleem voor je personeel kan de tekstopmaak in Microsoft Office zijn. Teksten worden tegenwoordig voornamelijk in Word en Outlook getypt. Voor beide programma’s zijn er een aantal tips die ervoor zorgen dat tekstopmaak op de juiste manier wordt gedaan.

Om te beginnen kies je voor het juiste lettertype. Bij voorkeur kies je voor het lettertype wat het meest wordt gebruikt. Een veel gemaakte fout is wanneer er gebruik gemaakt wordt van de optie om informatie uit andere bestanden te plakken.

Wil je om welke reden dan ook toch een bestand plakken maar wil je er zeker van zijn dat dit in het juiste lettertype in de door jou geschreven tekst komt te staan? Kies dan voor de optie Plakken speciaal.

Hiermee is het mogelijk om een compleet stuk tekst, inclusief eventuele tussenkopjes en links naar andere website in het geheel kunt kopiëren. Je kan hiervoor de combinatie van de toetsen Control en V gebruiken.