Ben je werkzaam op een kantoor, dan zul je altijd een pauze moment hebben waarbij je lekker gaat lunchen. Toch is het vaak lastig om te bedenken wat je gaat eten, zonder dat je ook meteen ongezond gaat doen. Het is snel gedaan om iets lekkers voor tussendoor mee te nemen alleen bedenk je je dan wel dat je stilzit.

Zelf maken

Het beste idee is om zelf een lunch te maken, hierdoor verklein je de kans dat je voor ongezonde dingen gaat. Als je iets gaat kopen dan heb je sneller de neiging om te zeggen dat neem ik even snel mee is wel lekker. Dit terwijl als je het vanuit huis maakt je dat minder snel zegt omdat je het al gekocht hebt. Daarbij is het ook beter voor je gezondheid hierop te letten.

Probeer hierbij ook te variëren elke keer met wat je meeneemt. Speel vooral in op je eigen behoeftes en dingen die je lekker vindt. Hou je bijvoorbeeld van salades? Kijk dan of je een dag of twee misschien wel meer wat jij wilt zelf een salade kan maken. Hier kun je dan alle ingrediënten doen die jij lekker vindt en het vult ook nog eens lekker. Zodra je hierin dan ook varieert wordt het ook niet op een gegeven moment saai.

Snacks

Op kantoor heb je vaak de neiging om dan snel iets tussendoor te eten. Meestal ga je dan meteen voor iets ongezonds zoals koekjes, pinda’s of ongezonde crackers terwijl dit helemaal niet hoeft. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om wat gezonder voor te bereiden. Kijk naar welke groentes je lekker vindt bijvoorbeeld; Tomaat, paprika, komkommer of wortel. Het mag van alles zijn. Hier zoek je dan iets lekkers en gezonds bij zoals bijvoorbeeld hummus. Hummus heb je in verschillende smaken dus je kiest gewoon degene die jij het lekkerst vindt.

Makkelijkere ideeën

Je kunt natuurlijk ook wat makkelijker denken voor op dagen dat je er minder zin in hebt. Een salade maken kost ook namelijk wel wat meer tijd dan gewoonlijk. Je kunt er daarom ook voor kiezen om gewoon wat brood te halen wat je lekker vindt en daarbij een beleg halen die passend is. Ook hierop kun je dan wat groentes doen die je lekker vindt of kruiden die een extra smaak aanbrengen.

Door FNG eu