Een nieuwe computer, welke eisen stel jij als ondernemer?

Tegenwoordig zijn computers en laptops bij een onderneming zo goed als onmisbaar. Als je als bedrijf een of meerdere laptops of computers wilt kopen kan je kiezen uit een enorm aanbod. In de wereld van de ondernemingen worden er andere keuzes gemaakt dan de particulieren. Je hebt een bepaald budget waar je mee moet werken, bepaalde programma’s die de laptop aan moet kunnen en een aantal extra keuzes waar je rekening mee moet houden. Ook het besturingssysteem is belangrijk. Werken jouw applicaties niet op iOs of Androis? Dan kan je natuurlijk beter een Windows computer kopen. 

Waar je op moet letten als je computers wilt kopen voor je onderneming

Er zijn veel verschillende soorten laptops te vinden op de markt. Je hoort allerlei verschillende namen van merken en modellen. Waar wordt de laptop voor gebruikt? Als je een sterke laptop nodig hebt met een goede grafische kaart voor alle zware programma’s dan is een notebook de beste optie. Deze laptop is het meeste te vergelijken met een desktop. Een ultrabook is eigenlijk precies hetzelfde als een notebook maar heeft vaak net iets betere specificaties. Een netbook is niet interessant voor de meeste bedrijven.

Het budget is erg belangrijk. Vooral als je een aantal laptops moet kopen voor een bepaalde prijs is het verstandig om rekening te houden met dit budget. Een laptop van 100 euro boven je budget 30 keer kopen scheelt al erg veel geld. Een netbook ligt vaak rond de 300 euro terwijl een prijs van een ultrabook rond de 600-700 ligt. Een ultrabook ligt vaak rond de 1000 euro. Dit geldt natuurlijk voor Windows computers. Als je een iOs laptop wilt kopen van Apple ben je voor een erg goede laptop vaak wel boven de 1500 euro kwijt. 

De accu van de laptop kan ook erg van belang zijn. Dit ligt vooral aan de locatie waar je werkt. Als je de hele dag in een kantoor zit kan je de laptop gewoon aansluiten en hoeft de batterij dus niet zo groot te zijn. Het is dan wel belangrijk dat de laptop een HDMI-aansluiting heeft voor een extern scherm en genoeg USB-poorten voor toetsenborden en muizen. Werk je meer buiten het bedrijf? Dan is een goede accu van belang en maken de extra accessoires niet heel veel uit. Het is belangrijk om hierop te letten als je nieuwe computers aanschaft voor je onderneming. 

De beste laptop voor jouw onderneming

Als ondernemer heb je een laptop of computer elke dag wel nodig. Daarom is het belangrijk om een goede te kiezen die voldoet aan al je eisen. De laptop moet alle programma’s kunnen draaien, gemakkelijk te gebruiken zijn en alle mogelijkheden bieden die jij nodig hebt. Er zijn tegenwoordig erg veel laptops op de markt waardoor een keuze maken soms lastig kan zijn. Door de bovengenoemde filters te gebruiken kan je de lijst uitdunnen en uiteindelijk de beste laptop voor jouw onderneming vinden. Een goede laptop is immers noodzakelijk!