Elektrische auto’s 10% duurder dan vorig jaar

De prijzen voor elektrische auto’s zijn het afgelopen jaar met meer dan 10% (bijna €4500) gestegen. Gemiddeld kost een elektronische auto ruim €42.000. Dit is in vergelijking met een gemiddelde prijs voor een reguliere voertuig van €27.500 behoorlijk te noemen.

De stijging blijkt uit data van Autoscout24. De subsidiepot voor een nieuwe elektrische voertuig (EV) was al binnen 1 week op en kwam voor consumenten de tweedehandsmarkt in beeld. In augustus 2021 nam het aanbod op de automarktplaats met zo’n 60% (naar 12.616) toe ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar (8.001 EV’s). Het totaal aantal verkochte occasions kwam in augustus uit op ruim 100.000, wat een een daling van rond de 2% betekent.

Tesla blijft populairste EV auto

Volgens Autoscout24 blijft Tesla het meest gezochte merk, gevolgd door Audi, Volkswagen, Renault en BMW. Het populairste model is de Tesla Model S, gevolgd door de Audi e-Tron, Tesla Model 3, Renault Zoe en op de vijfde plaats staat de Volkswagen Golf.

Uit een enquête van genoemde online autoverkoper is op te maken dat steeds meer Nederlanders interesse tonen in elektrische auto’s. Ondanks dat de meerderheid van de ondervraagden een EV te duur en ongeschikt vindt voor dagelijks gebruik, is het opmerkelijk dat 45% overweegt om de volgende auto toch een door accu’s aangedreven auto te laten zijn. Wel wil de meerderheidvan de ondervraagden graag meer informatie krijgen over de onderhoudskosten en de voor- en nadelen van elektrisch rijden.