Pakketjes worden vaak te laat bezorgd

Volgens onderzoeksbureau Multiscope worden pakketjes vaak niet op de afgesproken tijdstip of dag bezorgd. Dit was de uitkomst een onderzoek onder ruim 3100 Nederlanders. Zo wordt ruim 25% van de bestellingen niet op het juiste tijdstip bezorgd en meer dan 14% (1 op de 7 bestellingen) komt zelfs niet op de juiste dag aan.

Van de pakketbezorgers die niet op de juiste dag leveren, doet DHL het met 13% het minst slecht, gevolgd door PostNL met 15%. De andere postdiensten zoals DPD, GLS, bpost of UPS leveren 22% van de pakketten op de verkeerde dag.

Eigen bezorgers doen het beter

Bedrijven die een eigen bezorgdienst hebben, zoals Albert Heijn en Coolblue houden zich beter aan de gemaakte afspraken. Ongeveer 5% van de bestellingen worden op de verkeerde dag afgeleverd.

22% van de bestellers wijzigt datum bezorging

Ongeveer 1/5 (22%) van de bestellers die de optie kreeg om de besteldag te wijzigen, maakt daar gebruik van. Ongeveer 16% deed dit voor de bezorgtijd. Mogelijk maakten veel mensen gebruik van deze optie door het vele thuiswerken gedurende de covid-periode. Ongeacht het tijdstip of de dag van bezorging was er vaak wel iemand aanwezig om de bezorging aan te nemen.