Het belang van updates uitvoeren op je computer

Updates zijn altijd erg vervelend. Iedereen heeft er wel een keer last van gehad. Je bent bezig met een belangrijke opdracht of zit midden in een verslag. Vervolgens popt er een melding op met een update die geïnstalleerd moet worden. Je klikt op ‘later installeren’ omdat je erg druk bezig bent met de opdracht. Dit proces herhaalt zich voor een maand totdat je echt de tijd hebt om deze update te installeren. Toch is het voor jou en je bedrijf belangrijk dat deze updates direct worden uitgevoerd. Hier is een goede reden voor.

Wacht niet te lang met je updates

De reden dat het belangrijk is dat je direct de updates installeert is omdat de updates goed zijn voor je computer. Ze worden niet voor niets vrijgegeven. Er zijn meerdere soorten updates, maar het is belangrijk dat ze allemaal direct worden geïnstalleerd. De eerste soort update is voor performance. Ze zorgen ervoor dat Windows en andere programma’s zo snel mogelijk blijven lopen en voegen nieuwe features toe voor een bepaald programma of de software. Vaak worden de updates ook gebruikt om een probleem in het systeem op te lossen. Deze updates zijn cruciaal voor het snel werken van je computer.

Het andere type updates zijn veiligheidsupdates. Een complex software systeem zoals Windows heeft veel experts die dagelijks werken om punten van verbetering te vinden in de beveiliging. Er worden regelmatig nieuwe zwakke punten of gaten in het beveiligingssysteem gevonden die vervolgens worden opgevuld door veiligheidsupdates. Dit wordt gedaan zodat hackers of malware deze gaten niet kunnen gebruiken en misbruiken. Dit type updates is cruciaal voor het optimaal beveiligen van je systeem. Voor beveiliging van belangrijke data en tekeningen van je bedrijf is het erg belangrijk dat deze updates worden geïnstalleerd. Zo voorkom je data leaks en hackers. 

Hoe voer je de Windows updates uit? Dit gebeurt automatisch. Als je naar instellingen gaat en vervolgens naar updates of Windows updates kan je meer informatie vinden over de updates die eventueel nog geïnstalleerd kunnen worden.  Hier kan je de updates ook uitstellen voor een korte tijd als je bezig bent met een belangrijke opdracht. De updates van de nieuwere versies van Windows zijn erg belangrijk omdat er toch nog veel probleempjes zijn die opgelost dienen te worden. Vooral bij Windows 10 en 11 is het belangrijk om alle updates te installeren. 

Belangrijke informatie over updates

Wil je niet dat je apparaat automatisch update terwijl je aan het werk bent of actief op de laptop en computer zit? Als je naar updates gaat en vervolgens naar advanced settings kan je de ‘active hours’ instellen. Tijdens deze tijdstippen worden er geen updates automatisch uitgevoerd. In dit menu kan je ook nog andere dingen aanpassen.

Het is dus erg belangrijk dat de updates van je apparaat op tijd worden uitgevoerd. Dit bevordert niet alleen de snelheid maar ook de beveiliging van je computer. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven en mensen die werken met zware programma’s op de computer.