Waarom hebben we nog steeds geen nieuw kabinet?

We zijn al zeker acht maanden verder en er is na de verkiezingen nog steeds geen nieuw kabinet geformeerd. Hoe komt dit? Waarom doen ze zo lastig in de politiek? Er zijn twee partijen die bijna zeker in het kabinet komen en dit zijn de VVD en D66. Gewoonlijk zijn er nog minstens twee partijen nodig om een kabinet te kunnen vormen. Er zijn op dit moment echter veel verschillende kleine partijen in de Tweede kamer. Daarom is het op dit moment zo dat er vier of vijf partijen nodig zijn om een kabinet te vormen. Zij moeten het eens worden over de samenwerking die zij moeten aangaan in de komende vier jaar en dit lukt tot op het moment van vandaag niet.

Rutte heeft veel gelogen

Rutte heeft veel gelogen. In maart, toen men begon te praten over het nieuwe kabinet, struikelden de andere partijen over dit feit. Er waren veel mensen boos over de opmerkingen en de leugens die Rutte heeft gedaan. En het is een feit dat Rutte ook niet graag toe geeft als hij een opmerking of op een leugen betrapt wordt. Hij doet dit graag af dat hij het vergeten is of dat hij het niet gezegd heeft. De partijen vinden dit niet kunnen en hier strandt iedere keer het debat over de vorming van het kabinet. Ook door debatteren zijn de partijen er lange tijd niet uit gekomen.

Komt er een kabinet voor de kerst?

Er is maandenlang gedebatteerd en op een gegeven moment wilde er toch partijen samen gaan werken met Rutte en de VVD. Echter komen zij er tot op heden niet uit welke partijen dit dan ook echt willen en hoe het kabinet eruit moet zien. Er zijn namelijk partijen die alleen samen in het kabinet zitting willen nemen en de VVD en D66 willen dit niet. Zij willen wel met één van die partijen verder maar niet met beiden. Er wordt de aankomende weken weer gedebatteerd en zij hopen er voor de kerst uit te zijn welke partijen het nieuwe kabinet gaan vormen. Het feit dat er veel tijd gaat zitten in de crisis rond Corona doet ook geen goed aan het formeren van een kabinet.