Linkbuilding 2023, hoe relevant is linkbuilding nog?

Wist jij dat er meer dan 200 factoren zijn die invloed hebben op zoekresultaten bij een zoekmachine? Linkbuilding is daarvan de meest bekende en besproken factor die ook nog eens echt werkt. Linkbuilding is niet zomaar ervoor zorgen dat er gelinkt wordt naar jouw website toe, maar er ook nog eens voor zorgen dat er links staan die kwalitatief voldoen aan hoge eisen.

Linkbuilding, wat is het nu eigenlijk?

Linkbuilding anno 2023 zal niet veel verschil maken met linkbuilding in andere jaren. Met linkbuilding heb je als doel om een hoge waardering te krijgen binnen de Google zoekmachine maar ook binnen andere zoekmachines als Bing.

Voor Google zijn vooral backlinks een heel belangrijke boodschap waardoor relevantie en ook autoriteit worden bepaald. In de afgelopen jaren is de manier waarop Google kijkt naar backlinks toch wel veranderd. Het is steeds belangrijker geworden dat de kwaliteit van de links goed moeten zijn en ook echt relevant.

De verschillende manieren van linkbuilding

Je kunt op verschillende manieren doen aan linkbuilding en het mooie ervan is dat alle manieren werken. Je moet dus de manier gaan vinden die voor jou het meest prettig is. Je kunt ook voor een combinatie gaan van de verschillende manieren die er zijn. We gaan een paar manieren bespreken die je kunt doen om op een goede manier aan linkbuilding te doen.

Zelf backlinks toevoegen

Je kunt zelf sites gaan zoeken waarop je een verwijzing naar jouw website gaat plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld op social media en sites waar je bijvoorbeeld een gastblog voor mag schrijven

Vragen naar backlinks

Dit is vrijwel de meest gebruikte manier om aan linkbuilding te doen. Vragen of een andere site naar jouw site wil linken. Dit is wel een manier die ontzettend veel tijd vergt van je en waarvan niet direct is bewezen dat het ook echt werkt.

Je backlinks verdienen

Maak een goede content naar jouw website toe waardoor andere websites meteen zoiets hebben: “Ja daar wil ik naartoe linken!”. Als je dat voor elkaar krijgt dan ben je goed bezig! Goede content op je website hebben is ten alle tijden iets waar je voor moet gaan.

Het kopen of ruilen van backlinks

Je kunt natuurlijk backlinks kopen, maar dat is ook wel een manier waar je een beetje mee uit moet kijken. Je moet wel goed weten waarmee je bezig bent. Soms kan je dan ook beter gaan voor een andere manier of je moet een bureau in de arm nemen die precies weten hoe linkbuilding 2023 werkt en dit voor jou kunnen gaan doen.

Wat is het meest belangrijk bij linkbuilding?

Het meest belangrijk bij linkbuilding of backlinking is het behouden van je links. Je moet met regelmaat een controle uitvoeren dat de links die jij op je website hebt staan ook daadwerkelijk nog werken. Krijg je bijvoorbeeld een 404 pagina dan weet je dat je actie moet gaan ondernemen om die backlink weer terug te kunnen krijgen.

Linkbuilding uitbesteden is ook in 2023 dus nog steeds erg belangrijk en zal er zeker voor zorgen dat jouw website hoger terecht komt in de zoekmachines. Een andere optie zou zijn om te adverteren via Google Ads.