Met de auto op vakantie, de 3 beste tips!

De vakantieperiode is iets waar veel Nederlanders altijd hals reikend naar uitkijken. Ondanks dat het aantal autovakanties de afgelopen jaren afnam, is de auto nog steeds populair. Zo ging afgelopen zomer ruim 60 procent van de vakantiegangers met de auto. Niet zo gek want je kunt, zeker ten opzichte van het vliegtuig, veel besparen. De meest favoriete vakantie landen zijn Frankrijk, Duitsland en Italië. Ga jij dit jaar ook met de auto op vakantie? Dan hebben wij een drie geweldig tips voor je, zodat je veilig op jouw bestemming aankomt en van je vakantie kunt genieten.

Tip 1 Een goede voorbereiding is het halve werk

Zoals zo vaak geldt, ook voor als je met de auto op vakantie gaat, dat een goede voorbereiding zeer belangrijk is. Gebruik hierbij een checklist. Op het internet zijn er genoeg te vinden. Je moet namelijk aan veel dingen denken. Denk eraan de technische staat van je auto en eventuele caravan te (laten) controleren en zorg dat zaken als reis- en verzekeringspapieren, autobahnvignetten, verplichte zaken zoals veiligheidshesjes et cetera geregeld zijn.

Bekijk vooraf goed je route en kijk waar mogelijk problemen of eventuele omleidingen zijn te verwachten. Dit voorkomt stress en onveilige situaties in het verkeer. Zorg ook dat er voldoende proviand aan boord is en dat als je met kinderen reist er ook het nodige vermaak voor hen is.

Tip 2 Vermijdt de drukte en kies voor een overnachting

Veel mensen willen op de dag dat ze vakantie krijgen, het liefst direct in de auto springen om in zo kort mogelijke tijd naar hun vakantiebestemming te rijden. Wat veel mensen niet beseffen is dat autorijden, zeker als je naar populaire streken als Zuid-Frankrijk of Italië gaat, zeer vermoeiend is. Door eerst een dag thuis te onthaasten en op je gemak de auto in te pakken, ga je veel rustiger op pad. Vermijdt de drukke reisdagen in het weekend en neem onderweg ook regelmatig een rustpauze.

Ga je naar een bestemming die verder weg ligt, kies dan voor een overnachting onderweg. Een overnachting hoeft niet duur te zijn. Langs de snelwegen liggen veel low-budget weghotels waar je voor weinig geld (soms wel 30 euro) kunt overnachten. Na het ontbijt kun je uitgerust je reis vervolgen. Dit zorgt ervoor dat je beter uitgerust op bestemming aankomt zodat je direct van je vakantie kunt genieten. Bovendien is het wel zo veilig toch?

Tip 3 Het gebruik van een tolbatch bespaart veel wachttijden

Ga je met de auto op vakantie naar Frankrijk, Italië, Spanje of Portugal, heb je te maken met tolwegen. Zeker in de zomervakanties staan er vaak lange rijen voor de tolpoortjes. Je kunt deze lange wachtrijen omzeilen, door een tolbatch aan te schaffen.  Zo kun je veel tijd besparen. Je bevestigt de tolbatch achter je voorruit. De slagboom van de tolpoort zal automatisch openen. De tolkosten betaal je achteraf via een automatische afschrijving. Je kan met de tolbatch ook nog eens bij een groot aantal parkeerplaatsen betalen. Je kunt de tolbatch via de ANWB bestellen.

Bericht bekijken