Sporten na je werk, geen zin, toch doen!

Als je uit je werk komt ben je vaak vermoeid en heb je niet echt zin meer om te gaan sporten. Vaak is dit geen lichamelijke vermoeidheid, maar ben je mentaal vermoeid. Deze mentale vermoeidheid zou je juist kunnen verhelpen door te gaan sporten als je uit je werk komt. Daardoor is het heel goed mogelijk om op andere gedachten gebracht te kunnen worden. In dit artikel geven we je een aantal tips waardoor je na je werk zeer weten toch zal gaan sporten.

Eet op regelmatige tijden

Als je niet op regelmatige tijdstippen eet kan je er aan het eind van de dag achter komen dat je nog te weinig energie over hebt gehouden om te gaan sporten. Daarom is het dus juist belangrijk om op vastgezette tijden te gaan eten.

Maak daarom afspraken over de tijdstippen waarop je iets gaat eten en bedenk daar dan ook meteen bij wat je dan wil gaan eten. Door dit aan te [passen zal; je al vrij snel door hebben dat je aan het eind van de dag meer energie over hebt en dus ook meer zin zal hebben om te gaan sporten.

Zorg dat je je sportkleding bij je hebt

Als je je sportkleding mee neemt naar je werk is de stap kleiner om naar de sportschool te gaan als wanneer je eerst nog naar huis moet gaan om je sportkleding op te gaan halen. Als je dan eenmaal thuis bent dan heb je vaak geen zin meer en komt het er niet van. Je zou je sportkleding ook aan het eind van de werkdag al op je werk al aan kunnen trekken om de stap naar de sportschool nog kleiner te maken.

Rij meteen vanuit je werk door naar de sportschool

Als je toch je spullen al mee hebt genomen kan je maar beter meteen na je werk door rijden naar de sportschool. Op deze manier geef je ook je lichaam geen kans om het signaal af te geven dat je te moe zou zijn om te gaan sporten na je werk. Weer wordt de drempel naar de sportschool een stukje lager als je dit gaat doen.

Sport niet alleen, maar samen

Samen sporten is altijd veel leuker dan alleen. Als je samen gaat sporten en met elkaar afgesproken hebt is dat meteen een reden om wel te gaan, er zit immers iemand op je te wachten waar je samen mee gaat sporten. Buiten het feit om dat je een goede reden hebt om te gaan is het nog leuk en gezellig ook, zo kunnen jullie elkaar ook helpen om naar een hoger niveau te komen.

Zet je avondeten van tevoren klaar

Wanneer je van plan bent na je werk meteen te gaan sporten zou je het avond eten eerder al klaar kunnen zetten. Hierdoor heb je geen enkele reden om vanuit je werk eerst naar huis te gaan om het avondeten eerst klaar te maken, Als je dan klaar bent met sporten kan je heerlijk aan tafel.