Ben je zzp-er en gaat je bedrijf ineens hard groeien, dan kan je overwegen om personeel in te huren. Dit is zeker het geval wanneer je een grote klus hebt binnengehaald die je niet in je eentje kan klaren. Hoe kan je als zzp-er het beste personeel inhuren?

Uitzendkrachten

Het voordeel personeel inhuren via een uitzendbureau is dat deze mensen niet bij jou in dienst zijn maar bij het uitzendbureau. Dit houdt in dat je niet deze mensen zelf moet betalen maar het uitzendbureau.

Dit is eigenlijk hetzelfde als personeel inhuren door middel van payrolling. Het payrolbedrijf waar je zaken mee doet zal dan net zoals het uitzendbureau zorgdragen voor de verloning en het arbeidscontract. Bij payrolling geldt dat je zelf je personeel werft en hun salaris bepaalt.

Het voordeel om als zzp-er voor je klus mensen in te huren via een uitzendbureau is dat je zelf niet voor een arbeidscontract, salarisadministratie en dingen zoals de jaaropgave hoeft te zorgen. Een nadeel is wel dat het net wat duurder is dan zelf je personeel inhuren.

Een andere zzp-er inhuren

Het is ook mogelijk om als zzp-er een andere zzp-er in te huren voor je klus. Ook dit kan je doen via een uitzendbureau en payrolling. Je kan ook zelf een zzp-er als personeel inhuren zonder de tussenkomst van een derde partij.

Ga je voor langere tijd een samenwerkingsverband aan met een of meer andere zzp-ers, overweeg dan goed of het niet verstandiger is om deze samenwerking in een rechtsvorm onder te brengen. Dit kan een maatschap, vennootschap onder firma of een besloten vennootschap zijn.

Personeel in loondienst

Ga je als zzp-er personeel inhuren voor je klus, dan kan je ook de keuze maken om zelf een oproepkracht in dienst te nemen. Hiervoor dien je dan wel een oproepcontract af te sluiten. Dit kan zowel een minmax als een 0-uren contract zijn.

Het voordeel hiervan is dat je jouw werknemer geen garantie kan geven dat er op jouw klus voldoende werk voor hem of haar is. Voor de langere termijn kan het een goede oplossing zijn om een medewerker in loondienst te nemen.

Je kan dit zowel fulltime als parttime doen. Je kan een overeenkomst voor onbepaalde of voor bepaalde tijd opstellen. Ga je als zzp-er voor de eerste keer personeel aannemen, dan krijg je met een aantal wettelijke regelingen te maken. Je bent dan geen zzp-er maar werkgever.

Familie inschakelen

Moet je als zzp-er voor een grote klus personeel inhuren, dan kan het in sommige gevallen een optie zijn om je familie of vrienden te vragen om even een handje mee te helpen. Wie weet wil je partner zijn of haar steentje bijdragen of willen je kinderen of je ouders je helpen om de klus af te maken.

Mocht je familie niet bereid zijn om je een helpende hand te bieden en moet je toch personeel inhuren voor je klus, je kan hier subsidie voor aanvragen. Zo kunnen de kosten voor personeel inhuren beperkt worden.

Door FNG eu